Actualitate

Trei premii UNITER pentru Teatrul Maghiar din Cluj

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/14/-008--7847-hedda_gabler_2_foto_biro_istvan.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ieri, la Teatrul „Vasile Alecsandri” din Iaşi a avut loc cea de-a XXI-a ediţie a Galei UNITER, organizată de Uniunea Teatrală din România. Cu această ocazie, au fost premiate cele mai importante spectacole ale anului 2012.

Anul acesta, Teatrul Maghiar de Stat Cluj a fost nominalizat prin trei dintre actorii care joacă în spectacolul Hedda Gabler de Henrik Ibsen, regia: Andrei Şerban.


Trei nominalizări şi tot atâtea premii

Astfel, Imola Kézdi a primit premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal pentru Hedda Gabler, Enikő Györgyjakab a primit premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar pentru Doamna Elvsted, iar András Hatházi premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar pentru Judecătorul Brack.

Imola Kézdi a mai câştigat premiul pentru Cea mai bună actriţă în anul 2002, pentru rolul Lea din spectacolul Flacăra albă, flacăra neagră (regia: David Zinder), iar András Hatházi a câştigat premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal, în anul 2007, pentru rolul titular din spectacolul Unchiul Vania (regia: Andrei Şerban). Enikő Györgyjakab primeşte pentru prima oară Premiul UNITER.


 

abonare newsletter