Actualitate

Unul din manuscrisele lui Oscar Wilde, vândut la licitaţie. Vezi cu CÂT!

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/10/oscar wilde.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Manuscrisul unui poem de Oscar Wilde a fost vândut cu aproape 80.000 de euro la o licitaţie organizată de casa Bonhams, joi, la Londra, potrivit Mediafax.ro</strong>.


Manuscrisul poemului "Heart's Yearnings", una dintre primele poezii scrise de Oscar Wilde, a fost vândut cu 79.430 de euro, depăşind de peste patru ori estimările specialiştilor, informează independent.ie, citat de Mediafax.ro

Poemul, achiziţionat de un colecţionar britanic, a fost scris în anul 1873 şi, graţie sumei cu care a fost vândut, a devenit astfel unul dintre cele mai valoroase texte de gen scrise vreodată de un autor irlandez, afirmă reprezentanţii casei Bonhams.

Manuscrisul unei alte poezii de Oscar Wilde, "Les Ballons", scrisă la începutul anilor 1880, a fost achiziţionat la aceeaşi licitaţie cu suma de 19.200 euro.

Oscar Wilde s-a născut pe 16 octombrie 1854, la Dublin, şi este unul dintre cei mai renumiţi reprezentanţi ai estetismului din literatura britanică.

abonare newsletter