Actualitate

Ziua Satului Românesc, în weekend în Piața Unirii

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/10/targ-produse-traditionale-.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Clujenii sunt aşteptaţi, de vineri până duminică, în Piaţa Unirii, la "Ziua Satului Românesc", o adevărată sărbătoare naţională a valorilor perene ale României, cu expoziţii, târguri tematice, conferinţe şi seminarii pe tema conservării, promovării şi dezvoltării străbunelor noastre aşezări rurale. </strong></p>

 


Programul evenimentului include un târg de turism rural, agroturism şi ecoturism, în care vizitatorii sunt primiţi cu îndemnul "Hai în satul românesc", un târg de preparate tradiţionale  - "Produs în satul românesc" -, dar şi Târgul meşterilor populari, avându-l ca amfitrion pe vestitul cojocar Dumitru Sofonea.

De asemenea, este organizat un târg cu flori și un atelier de bucătărie românească, adus din comuna Cumpăna, judeţul Constanţa. Iubitorii de ceramică pot alege piese artistice realizate de renumiţii meşteri din Horezu.


În cadrul evenimentului se va desfăşura şi un concurs de dansuri populare. Perechile care vor dansa cel mai bine vor fi răsplătite cu premii - un miel, o sticlă de palincă de Cărpinet, un sac de cartofi de Belinţ (Timiş), un borcan de miere de Luncaviţa (Tulcea), un sac de ceapă din Făgăraş, sau o sticlă de afinată de la Vorona (Botoşani).

abonare newsletter