Actualitate

INEDIT: Papa Francisc îndeamnă călugăriţele să fie mame, nu fete bătrâne

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/09/papa francisc.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Papa Francisc le-a încurajat pe călugăriţe să opteze pentru o "castitate fecundă, capabilă să dea naştere unor copii spirituali", în timp ce a primit 800 dintre ele într-o audienţă privată la Vatican, înaintea audienţei generale de miercuri din Piaţa Sfântul Petru, relatează AFP, potrivit Mediafax, citat de gândul.info </strong></p>

"Călugăriţa este o mamă ... ea trebuie să fie o mamă şi nu o fată bătrână, scuzaţi-mă că vorbesc aşa", a declarat Papa, foarte aplaudat de asistenţa reunită în marea sală Paul al VI-lea de la Vatican.


Acesta le-a mai spus măicuţelor că, "trebuie să fiţi mame (...) nu o puteţi înţelege pe Maria şi Biserica fără (experienţa) maternităţii şi voi sunteţi imaginile Mariei şi Bisericii", a adăugat el, cerându-le să opteze pentru o "castitate fecundă, capabilă să aducă pe lume copii spirituali".

Potrivit Papei Francisc, "sărăcia teoretică nu este interesantă". "Sărăcia te învaţă despre solidaritate, împărţirea lucrurilor şi caritate şi se exprimă prin sobrietate şi o bucurie faţă de lucrurile esenţiale şi prin păzirea de idoli materiali care maschează adevăratul sens al vieţii”,  adăugând în faţa mulţimii adunate în Piaţa Sfântul Petru că “Dumnezeu este tatăl, că Dumnezeu ne iubeşte, că Dumnezeu ne iartă întotdeauna" şi de aceea aceştia trebuie să îl asculte pe Duhul Sfânt care este printre ei.

abonare newsletter