Actualitate

Gilles Jacob se va retrage din funcţia de preşedinte al Festivalului de Film de la Cannes

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/08/gilles-jacob.jpg" border="0" width="300" height="240" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Gilles Jacob, preşedintele Festivalului de Film de la Cannes, în vârstă de 83 de ani, a anunţat miercuri, cu doar câteva zile înainte de debutul celei de-a 66-a ediţii a evenimentului, că se va retrage din această funcţie în anul 2015, după un ultim mandat care a fost reînnoit în 2011. </strong></p>

 


Gilles Jacob, preşedinte al Festivalului de Film de la Cannes încă din 2001, a anunţat într-un interviu acordat publicaţiei Nice Matin, care va apărea în numărul de sâmbătă, că va renunţa la această funcţie în 2015, la sfârşitul mandatului său actual, informează lefigaro.fr.

Preşedinţia sa trebuia să se încheie iniţial în vara anului 2012, însă mandatul său a fost reînnoit pentru încă trei ani, în 2011.


Critic literar, eseist şi regizor de film, Gilles Jacob reprezintă un veritabil simbol al festivalului de pe Croazetă. Înainte de a ocupa funcţia de preşedinte, Gilles Jacob a ocupat postul de delegat general al festivalului începând din 1977. "I-am promis de mai multe ori soţiei mele că mă voi pensiona. De această dată, chiar o voi face", a declarat Jacob.

abonare newsletter