Actualitate

Vrei să fii voluntar TIFF? Vezi cum te poţi înscrie!

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/08/voluntari-tiff.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Clujenii în vârstă de peste 18 ani și mai ales cei maturi sunt așteptați să se înscrie ca voluntari la cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). Organizatorii promit experiențe de neuitat, oameni interesanți de cunoscut și multe filme de văzut. </strong></p>

 


Peste 400 de persoane au participat ca voluntari la fiecare din ultimele ediții ale festivalului. Greg Smith, un cetățean american în vârstă de 63 de ani, stabilit la Cluj-Napoca în urmă cu șapte ani, a fost cel mai vârstnic voluntar la ediția din 2012 și îi îndeamnă și pe alții să ia parte la o asemenea aventură. „Pentru mine a fost o experiență plăcută, am cunoscut oameni interesanți și m-am simțit foarte bine. M-am implicat în organizarea evenimentelor artistice asociate festivalului și, în plus, am văzut o mulțime de filme”, povestește acesta. Cinefil pasionat, Greg consideră că în România sunt multe persoane în vârstă care nu-și dau seama că există multe lucruri pe care le pot face ca să-și înfrumusețeze viața.

„TIFF-ul este unul din evenimentele pentru care oamenii în vârstă merită să iasă din casă- aici pot întâlni alți oameni cu care să-și petreacă timpul împreună, să facă ceva bun și să se bucure de viață. E o perioada scurtă, nu e un angajament pe termen lung”, a completat el.


Înscrierile pentru voluntari se realizează online, prin completarea formularului de pe www.tiff.ro/echipa/voluntari și încărcarea CV-ului și a unei fotografii. Termenul de înscriere este 12 mai, urmând ca în zilele următoare să se desfășoare interviurile individuale, pentru ca fiecare voluntar să-și găsească locul potrivit.

„Încurajăm să se înscrie mai ales persoanele mature, pentru care este o ocazie bună să cunoască oameni noi și să facă parte dintr-o comunitate. Este un schimb de experiență - și ei învață de la noi, și noi învățăm de la ei”, a declarat Sabrina Herlo, coordonatorul voluntarilor în cadrul TIFF 2013.


În funcție de pregătire și pasiuni, voluntarii vor face parte din următoarele departamente: guest, ticketing, presă și comunicare, promovare, subtitrare, tehnic, info point, logistic, acreditări, evenimente speciale. Ediția din acest an a TIFF-ului se va desfășura în perioada 31 mai – 9 iunie, în continuarea Zilelor Clujului.

abonare newsletter