Actualitate

FOTO: 50 de români au participat la Red Bull Collective Art, cel mai mare proiect de artă colectivă

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/07/red-bull-collective-art-22.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cincizeci de români au participat la realizarea Red Bull Collective Art, cel mai mare proiect de artă colectivă din lume, o piesă unică ce va putea fi vizionată de o audienţă globală atât online, cât şi în expoziţii de profil, informează organizatorii. </strong></p>

 


Proiectul Red Bull Collective Art aduce conceptul "cadavre exquís" în era digitală. "Cadavre exquís" este o tehnică de creaţie colectivă introdusă prima dată de suprarealişti în jurul anului 1925. Este metoda prin care cuvinte şi imagini sunt alăturate în mod colectiv într-un ansamblu. Această compunere este realizată de mai mulţi participanţi, pe rând, fiecare având ca punct de pornire finalul lucrării anterioare, în scopul creării unei piese unice de arta colectivă. Ideea organizatorilor a fost să ia o tehnică veche pe care să o aducă în zona erei digitale, utilizând o tehnologie modernă şi social media ca mijloc de comunicare. La acest proiect au participat oameni creativi din mai multe domenii, precum designeri, artişti, fotografi şi publicişti.

 


Timp de o lună, proiectul Red Bull Collective Art a primit peste 2.000 de înscrieri, din 85 de ţări (dintre care 50 doar din România), care să contribuie la realizarea celei mai mari opere de artă colectivă (puse cap la cap, operele măsoară 1,3 kilometri, cu 500 de metri mai mult decât Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume).

Red Bull Collective Art, în parteneriat cu Adobe, au dat curs provocării de a realiza o operă de artă cu piese la scale diferite.


 

Proiectul a intrat în cea de-a doua fază, în care această operă de artă urmează să fie expusă publicului larg în diverse oraşe, de la Londra la Oslo, Mexico City şi Melbourne, inclusiv în Bucureşti.


Din România, trei artişti au fost invitaţi să dea startul acestui proiect: Andrei Toader, cunoscut în lumea artistică sub pseudonimul "Argaetic" (curator, cofondator "Imbold, Galeria", locul 3 la Red Bull Art of Can 2011), Marius Alexe, cunoscut ca "Francezu'" (pictor, artist tatuaje), şi Cosmin Iluc, cunoscut ca "The Fly" (artist urban).

Ultimele Stiri
abonare newsletter