Actualitate

Una dintre cele 7 minuni ale lumii a fost descifrată

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/07/babylon-s-hanging-garden--008.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Stephanie Dalley, de la Universitatea Oxford din Marea Britanie, a descifrat unul dintre cele mai mari mistere ale antichităţii, scrie The Guardian.</strong>

Este vorba despre Grădinile suspendate din Babilon, una dintre cele 7 minuni ale lumii, despre care se presupune că au fost construite la începutul secolului al VII-lea i.Hr. Potrivit cercetătoarei britanice, Grădinile suspendate au fost create la Niniveh, la 480 de kilometri de Babilon.

După 18 de ani de studiu, Stephanie a ajuns la concluzia că Grădinile Suspendate au fost construite de realizate asirieni în nordul Mesopotamiei, actualul Irak, şi nicidecum de babilonieni, în sud.

Dalley a găsit dovezi că această minune a lumii antice a fost construită de regele asirian Sanherib şi nu de regele babilonian Nabucodonosor.

Dovezile prezentate de Dalley au fost găsite în descifrarea unor scrieri cuneiforme babiloniene şi asiriene şi a reinterpretarii unor texte greceşti şi romane. Acestea au inclus o inscripţie asiriană din secolul al VII-lea i.Hr., care a fost tradusă greşit în anii '20.

abonare newsletter