Actualitate

FOTO: Musical-ul Marry Poppins, pe scena Operei Maghiare din Cluj

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/24/dance with attitude2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Clujenii sunt aşteptaţi pe 27 aprilie, începând cu ora 18.00, la Opera Maghiară din Cluj la musical-ul coregrafic Marry Poppins, cu ocazia celei de-a V-a ediţie a spectacolului de dans ”Dance with attitude”, organizat de Attitude Dance Studio. </strong></p>

Conceptul spectacolului este unic, fiind vorba de un musical coregrafic ce adaugă unui musical clasic magia dansului. Participanții sunt copii între 8 și 16 ani, fiecare portretizându-și personajul din poveste în pași de dans. La premiera din anul 2012, peste 800 de spectatori au luat parte la spectacol.


Din cinemateca universală, printre figurile inconfundabile întipărite în mintea copiilor, se disting, negreșit, “Dădaca” și “Coșarul” din “Mary Poppins“, unul dintre cele mai de succes musical-uri din toate timpurile.

Deși au trecut 45 de ani de la lansarea producției, Mary Poppins rămâne adorabilă din vârful umbrelei până la botine, demonstrând că poate fi “supercalifragilisticexpialidocious”, cel mai faimos cuvânt din istoria filmului care nu este de găsit în nici un dicţionar al vreunei limbi din lume.


În Londra începutului de secol 20, familia Banks se confruntă cu o reală provocare: educația copiilor dupa rigorile bancherului-tată nu este deloc o treabă ușoară.

Bonele dau bir cu fugiții, căci nu e chip să-i strunească pe Michael și Jane, cele două odrasle răsfățate care se pricep de minune să întoarcă totul cu susul în jos, ba să mai și dispară de acasă. Până când își face apariția din văzduh, cu nelipsita umbrelă, Mary Poppins, o guvernantă cu totul aparte, care pare special “croită” după cerințele copiilor: se pricepe la jocuri, e blândă, dar fermă și veselă chiar și când vorbește serios. Prin cântec, magie și povești cu tâlc, Mary și prietenul său Bert transformă educația sobră și plicticoasă a copiilor într-o joacă nesfârșită, astfel încât Michael și Jane respectă bucuroși regulile de bună purtare.


Ba, mai mult, atmosfera austeră care domina casa familiei Banks se “contaminează” cu buna-dispoziție debordantă a lui Mary: de la copii pâna la slujnice, toata lumea râde, cântă și dansează! Mai puțin bancherul-tată, care considera că o familie trebuie condusă în spiritul ordinii și disciplinei, asemenea unei bănci.

Personajele principale:

MARY POPPINS: Carina Ciubăncan


BERT: Sergiu Diţă

MICHAEL: Mihnea Covaci


JANE: Andra Dumitru

Ms. BANKS:  Valentin Danci

Mrs. BANKS:  Samira Varga

SERVITOARE:  raluca Suciu

DOAMNA CU PASARILE:  Klementina Happ

PINGUINI:  Şerban Chinan, Rareş Căpuşan

abonare newsletter