Actualitate

VIDEO: Şase dintre filmele din competiţia oficială a Festivalului de la Cannes 2013 au premiera în România

<p><strong>"Jeune et Jolie", de François Ozon, şi "Only God Forgives", de Nicolas Winding Refn, se numără printre cele şase filme care rulează în competiţia Festivalului de la Cannes (15 - 26 mai) şi care vor fi aduse pe marile ecrane româneşti anul acesta, de Independenţa Film, informează un comunicat.</strong></p>

 

Organizatorii Festivalului de Film de la Cannes 2013, care se desfăşoară în perioada 15 - 26 mai, au anunţat recent lista peliculelor selectate în competiţia oficială. Din cele 19 filme, şase vor fi aduse şi în România, de Independenţa Film, alături de unul dintre lungmetrajele care vor rula în afara competiţiei: "Jeune et Jolie/ Young and Beautiful" (regia: François Ozon, cu Charlotte Rampling), "Jimmy P." (regia: Arnaud Desplechin, cu Benicio Del Toro), "Only God Forgives" ( regia: Nicolas Winding Refn, cu: Ryan Gosling, Kristin Scott Thomas), "Like father, Like Son" (regia: Hirokazu Koreeda), "La Vie d'Adèle/ Blue Is the Warmest Color" (regia: Abdellatif Kechiche), "The Immigrant" (regia: James Gray, cu Jeremy Renner, Joaquin Phoenix, Marion Cotillard) şi "Blood Ties" (regia: Guillaume Canet, cu Mila Kunis, Marion Cotillard, Clive Owen).


"Jeune et jolie", de François Ozon, este portretul unei fete de 17 ani (Marine Vacth) care se prostituează din plăcere. François Ozon a mai fost nominalizat la Ursul de Aur de la Berlin 2000, pentru "Water Drops on Burning Rocks" (2000), şi la premiile César 2013, la categoriile "cel mai bun regizor", "cel mai bun film" şi "cel mai bun scenariu adaptat", pentru "Dans la maison/ In The House" (2012). Acesta din urmă va fi adus în România tot de Independenţa Film şi va intra în cinematografe pe 3 mai.


"Jimmy P." este o adaptare după cartea "Psychothérapie d'un Indien des Plaines", scrisă de antropologul Georges Devereux în 1951. Fost pacient al său, Jimmy Picard, interpretat de Benicio Del Toro, este un indian din tribul Pieds Noir, extrem de afectat de alcoolism şi de pierderea rădăcinilor sale.

Regizorul danez Nicolas Winding Refn a devenit cunoscut în 1996, cu "Pusher", filmul care l-a lansat şi pe actorul danez Mads Mikkelsen, din "Vânătoarea/ The Hunt" (2012), ce rulează chiar în prezent în cinematografele româneşti. Colaborarea cu Mads Mikkelsen a continuat şi la "Valhalla Rising" (2009) şi la "Pusher II" (2004). Tot Nicolas Winding Refn a regizat recentul "Drive" (2011), cu Ryan Gosling - pentru care a primit premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de la Cannes 2011 - şi "Bronson" (2008), cu Tom Hardy.


Ryan Gosling este personajul principal şi în filmul american "Only God Forgives" (2013). El joacă rolul lui Julian, un contrabandist din lumea subterană a drogurilor din Bangkok. Viaţa i se complică enorm în momentul în care mama sa îl însărcinează cu identificarea şi asasinarea celui care i-a ucis fratele.


"Like father, Like Son" spune povestea unui om de afaceri de mare succes care află că fiul său a fost înlocuit la naştere cu un alt copil. Acum el se află în faţa unei decizii extrem de importante: îl va alege pe fiul său biologic sau îl va creşte în continuare pe celălalt?

"La Vie d'Adèle", de Abdellatif Kechiche, este o adaptare după cartea "Le bleu est une couleur chaude", de Julie Maroh. Filmul o prezintă pe Adèle, o adolescentă de 15 ani, a cărei viaţă se schimbă în momentul în care o întâlneşte pe Emma - şi asta în ciuda opoziţiei părinţilor şi a lumii din jur. Regizorul Abdellatif Kechiche a câştigat mai multe premii César, pentru "Games of Love and Chance" (2003) - "cel mai bun scenariu", "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" -, respectiv pentru "The Secret of the Grain" (2007) - "cel mai bun regizor", "cel mai bun scenariu", "cel mai bun film".


În filmul "The Immigrant", o tânără imigrantă este descoperită şi salvată de un fermecător magician. El reuşeşte să o găsească şi pe sora acesteia, reţinută în spaţiul de pe Insula Ellis, şi apoi să le reunească pe cele două. În film joacă Jeremy Renner, Joaquin Phoenix şi Marion Cotillard.

"Blood Ties", de Guillaume Canet, pune faţă în faţă doi fraţi din Brooklyn-ul anilor '70, unul aflat de partea legii, celălalt făcând parte din lumea crimei organizate. Din distribuţie fac parte Mila Kunis, Marion Cotillard şi Clive Owen. Guillaume Canet este regizor şi actor. A jucat în "The Beach" (2000), cu Leonardo diCaprio, în "Vidocq" (2001), "Joyeux Noel" (2006) şi în "Fustangii/ Les infidèles" (2012). Ca regizor a primit un premiu César pentru filmul "Ne le dis à personne" (2006).

Independenţa Film este o casă de distribuţie care promovează filme independente de referinţă, de nişă şi câştigătoare ale unor premii internaţionale prestigioase.

 

Like father, Like Son

abonare newsletter