Actualitate

Vară plină de concerte la Cluj-Napoca

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/14/concert.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Desfăşurare de forţe fără precedent în materie de concerte în această vară la Cluj-Napoca. Ultimele trupe anunţate care vor concerta la Cluj-Napoca în această vară sunt Deep Purple şi UB 40, pe Cluj Arena. </strong></p>

Acestea se alătură trupelor Kaiser Chiefs, Ska-P şi N.O.H.A., care vor concerta pe Valea Gârbăului în cadrul Festivalului Peninsula, dar şi trupelor Morcheeba, Pendulum DJ Set fest. MC Verse, James Zabiela, Telepopmusik, Dub Pistols sau Stanton Warriors, care vor concerta la Bonţida, în cadrul festivalului Electric Castle. De asemenea, la Cluj-Napoca, va mai concert în luna iunie şi Patricia Kaas.


Deep Purple, în premieră la Cluj

Consiliul Judeţean Cluj organizează în intervalul 7-8 iunie „Cluj Arena Music Fest” în cadrul căruia vor concerta celebrele trupe britanice de muzică Deep Purple şi UB 40.  Astfel, în prima zi, respectiv în data de 7 iunie, va concerta formaţia rock Deep Purple, aflată într-un turneu european. În deschiderea acestui concert vor evolua formaţiile româneşti Phoenix, fără Nicu Covaci (Baniciu, Lipan, Kappl & Friends), Holograf, Compact, Bere Gratis şi Proconsul. În cea de-a doua zi, respectiv în data de 8 iunie, va concerta binecunoscuta trupă britanică de reggae UB 40. Totodată, în deschiderea acestui eveniment vor evolua, de asemenea, mai mulţi artişti români, respectiv Smiley, Alex Velea, Ştefan Bănică jr. şi Antonia. Biletele au fost puse deja în vânzare pe myticket.ro, dar şi la standurile special amenajate din incinta Iulius Mall Cluj şi Polus Center. În funcţie de sectorul dorit, preţul acestor bilete va fi cuprins între 45 şi 250 de lei pentru concertul Deep Purple, respectiv între 45 şi 200 de lei pentru UB 40. Spectatorii vor avea totodată posibilitatea achiziţionării de abonamente care vor permite accesul la ambele concerte şi care vor costa între 85 şi 350 de lei. Deep Purple va lansa, în 26 aprilie, un nou album de studio, intitulat "Now What?!", al 19-lea din carieră. Albumul conţine 12 piese, iar una dintre acestea reprezintă un tribut adus actorului Vincent Price, un star al filmelor horror. Deep Purple a fost înfiinţată la Hertford, Marea Britanie, în anul 1968. Fondată sub numele de Roundabout, a fost una dintre trupele de marcă ale stilului heavy metal din anii '70 şi este cunoscută mai ales pentru hiturile "Smoke on the Water" şi "Child in Time". Alături de Led Zeppelin şi Black Sabbath, cei de la Deep Purple sunt consideraţi a fi unii dintre pionierii heavy metal-ului şi hard rock-ului.

Invitaţi de marcă şi la Peninsula

Peninsula, cel mai mare festival din România, care se desfăşoară anul acesta între 18 şi 21 iulie la Cluj-Napoca îi va aduce pe Kaiser Chiefs (18 iulie), The Sweet Life Society (19 iulie) şi Ska-P (20 iulie). De asemenea, tot la Peninsula va veni şi DJ-ul Paul Kalkbrenner, care a ajuns la statutul de superstar după succesul filmului de cult Berlin Calling (2008), prezentat la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, în care a jucat rolul principal şi pentru care a semnat coloana sonoră. Pentru a patra oară consecutiv se va întoarce N.O.H.A. Noise of Human Art – trupa condusă de saxofonistul din Praga, Philip Noha – la Festivalul Peninsula. Concertul N.O.H.A. va avea loc pe 20 iulie . Biletele pentru Festivalul Peninsula au fost puse în vânzare pe site-urile eventim.ro, eventim.hu şi eventim.de, precum şi în reţeaua Eventim. Organizatorii au pus în vânzare două tipuri de abonamente în funcţie de opţiunea privind folosirea camping-ului şi a facilităţilor aferente. Până pe 14 iunie, preţul unui abonament, fără campare, este de 150 de lei, mai apoi, până pe 17 iulie, el costă 180 de lei, iar la faţa locului poate fi achiziţionat cu 210 lei. Abonamentele care includ facilităţile de campare costă 180 de lei (până pe 14 iunie), 210 lei (până pe 17 iulie), respectiv 240 de lei (la faţa locului). Biletul de o zi costă 50 de lei până în data de 14 iunie, mai apoi 70 de lei până pe 17 iulie şi 90 de lei dacă este cumpărat de la intrarea la festival.


Primul festival de muzică electronică la Castelul Bánffy

Morcheeba, Stanton Warriors şi Orchestra Notes & Ties fac parte dintre artiştii care vor concerta în perioada 21-23 iunie la prima ediţie a festivalului Electric Castle, care se va desfăşura la Castelul Bánffy din Bonţida (judeţul Cluj). Aceştia li se alătură celorlalţi 30 de solişti şi trupe, printre care Pendulum DJ Set Feat. MC Verse, James Zabiela, Télépopmusik  şi Dub Pistols. Abonamentele cu anticipaţie la Electric Castle costă 100 de lei, acoperă întreaga perioadă a festivalului, şi pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim (inclusiv online), de la Booha Bar (strada Piezişă, Cluj-Napoca) şi Boiler Club (strada Henri Barbusse, Cluj-Napoca). Abonamentele pot fi cumpărate şi direct de pe telefonul mobil, prin intermediul aplicaţiei „Electric Castle Festival”, disponibilă pentru telefoanele cu iOS şi Android.

Patricia Kaas, concert-tribut Édith Piaf

Patricia Kaas va veni pentru prima dată la Cluj-Napoca, în 24 iunie, pentru un concert-eveniment organizat de TIFF Events, parte a turneului mondial prin care artista îi aduce un tribut lui Édith Piaf. Concertul va avea loc la Sala Sporturilor „Horia Demian”. Patricia Kaas, unul din cele mai mari nume ale muzicii franceze din toate timpurile, va aduce şi în faţa clujenilor cântece faimoase precum „Milord”, „Padam Padam” şi „Non, je ne regrette rien!”. Piesele fac parte dintr-un album unic, prin care Patricia Kaas marchează împlinirea a 50 de ani de la moartea artistei care i-a marcat copilăria, Édith Piaf. Patricia Kaas va fi acompaniată pe scenă de trei instrumentişti: un violonist, un pianist şi un DJ, pe care artista îl numeşte „un adevărat dirijor de orchestră virtuală”. Biletele costă între 75 şi 350 de lei, în funcţie de poziţionarea în sală, şi au fost puse deja în vânzare.

abonare newsletter