Actualitate

Michelangelo împotriva Mafiei

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/09/michelangelo sketch.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Un desen de Michelangelo (1475-1564), considerat unul dintre cele mai frumoase din cariera artistului, va fi expus într-o şcoală din apropiere de Napoli, un eveniment organizat pentru "a trezi conştiinţele în teritoriile degradate de mafia", afirmă organizatorii proiectului, citat de AFP. </strong></p>

 


Desenul, un studiu de cap pentru pictura "Leda", va fi arătat elevilor şi familiilor lor în şcoala gimnazială din colegiul Matilde Serao din Casavatore, din 24 aprilie până pe 2 iunie, cu scopul de "a aduce (în şcoală) cultură, creativitate şi mai ales frumuseţe", au anunţat, luni, la Roma reprezentanţii primăriei din localitate şi două organizaţii culturale şi civice aflate la originea acestei iniţiative.

"Pentru a lupta împotriva crimei organizate, munca poliţiei este indispensabilă, dar nu suficientă: pentru a învinge în această luptă, este necesar să trezim conştiinţele", a explicat ministrul de Interne italian, Anna Maria Cancellieri, care susţine acest proiect.


Desenul, care prezintă capul unei persoane, din profil, este considerat unul dintre cele mai importante din cariera celebrului artist renascentist.

"Acest desen nu este doar frumos: el a fost desenat atunci când Michelangelo lupta pentru libertate şi dreptate", a subliniat Pina Ragionieri, directoarea Fundaţiei Casa Buonarroti, care a acceptat să împrumute opera de artă acelei şcoli.

Ultimele Stiri
abonare newsletter