Actualitate

Artiști consacrați ai jazz-ului internațional vin la Festivalul JazzTM

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/09/macy-gray-performs-live-07.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Artiştii David Murray şi Macy Gray vor participa la prima ediţie a Festivalului JazzTM de la Timişoara, care va avea loc în perioada 5-7 iulie. </strong></p>

 


Viceprimarul municipiului Timişoara Dan Diaconu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că artiştii David Murray şi Macy Gray vor concerta, în 7 iulie, începând cu ora 21.30, la Timişoara, în cadrul primei ediţii a Festivalului JazzTM.

Diaconu a precizat că la festival şi-au anunţat prezenţa şi alte nume mari ale jazz-ului, cum ar fi Richard Bona şi Kurt Elling, dar şi artişti români.


David Murray este o legendă a jazz-ului mondial. De-a lungul carierei a obţinut mai multe premii, printre care Grammy Award, Guggenheim Fellowship şi Bird Award.

Macy Gray este cântăreaţă, scriitoare, compozitoare şi actriţă, cunoscută pentru vocea ei unică, dar şi pentru stilul său puternic, influenţat de Billie Holiday şi Betty Davis. Macy Gray a câştigat premiile Grammy, Brit Awards şi MTV Video Award. Ea a colaborat cu numeroşi artişti, printre care Bobby Brown, Fatboy Slim, Fergie, Justin Timberlake, MosDef sau The Black Eyed Peas, dar a jucat şi în filme celebre precum "Spider Man", "Scary Movie 3" sau "Paperboy". De asemenea, artista a asigurat muzica pentru coloanele sonore ale "Rush Hour 2", "8 mile", "Chicago" şi "Confessions of a Shopaholic".


Prima ediţie a Festivalului JazzTM se va desfăşura în perioada 5-7 iulie, în Piaţa Operei din Timişoara. Accesul publicului este liber, însă iubitorii de jazz îşi vor putea rezerva, totuşi, locuri pe scaune, chiar în faţa scenei. Preţul unei rezervări pe durata festivalului este de 50 de lei pentru un scaun.

Festivalul este organizat de Primăria Timişoara care finanţează evenimentul cu 100.000 de euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter