Actualitate

Julio Iglesias, artistul latino cu cele mai multe discuri vândute pe plan mondial

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/29/julio-iglesias.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cântăreţul spaniol Julio Iglesias este artistul latino cu cele mai multe discuri vândute din toate timpurile, au anunţat reprezentanţii Guinness World Record.

Celebrul cântăreţ spaniol, care a vândut peste 300 milioane de discuri pe plan mondial, va primi cu această ocazie trofeul intitulat "Primul şi cel mai popular artist internaţional din toate timpurile în China", din partea directorilor casei sale de discuri, Sony Music Entertainment.


Julio Iglesias va primi ambele trofee din mâinile cunoscutului pianist chinez Lang Lang în timpul unei ceremonii speciale care va fi organizată, luni, la Beijing.

Evenimentul va reprezenta prima vizită pe care artistul spaniol o va efectua în capitala Chinei, din 1995, când a primit trofeul pentru cel mai popular artist străin din China din partea Ministerului Culturii din China.


În cei peste 40 de ani de carieră, Julio Iglesias a reuşit să vândă peste 300 milioane de discuri în întreaga lume, înregistrate în peste 14 limbi străine. Potrivit Sony Music Entertainment, Julio Iglesias se află în topul celor mai bine vânduţi 15 artişti din istorie.

Palmaresul artistului include un premiu Grammy (1998), numeroase albume răsplătite cu discuri de platină şi aur, precum şi numeroase distincţii uneori unice în lume.


Cântăreţul spaniol Julio Iglesias a inclus România în turneul său mondial de anul trecut, "2012 World Tour", şi a susţinut un concert la Zone Arena din Bucureşti, pe 30 iunie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter