Actualitate

Allan Pease: Trebuie să zâmbiţi, să vă ţineţi capul sus, pentru că viitorul este de a-i convinge pe ceilalţi să facă afaceri aici

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/28/pease-thisgesture.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Scriitorul australian Allan Pease, celebru atât prin volumele publicate, cât şi prin emisiunile de succes de la radio şi televiziune, le-a vorbit, miercuri, clujenilor, despre limbajul corpului, la seminarul intitulat 'How to be a people magnet/Cum să atragi ca un magnet oameni', organizat cu prilejul lansării volumului său intitulat 'Limbajul trupului în dragoste' apărut la Editura Curtea Veche Publishing.</strong></p>


'Românii sunt greu de observat. Aveţi vârstnicii, care au semnale corporale foarte controlate. Par supăraţi sau trişti, dar de fapt îşi maschează opiniile, fiindcă asta făceau în perioada comunistă. Este, apoi, generaţia tânără, sub 30 de ani. Dacă nu ai şti din ce ţara vin, ai crede că tinerii din România sunt americani. Limbajul trupului lor este aidoma celui din filme', a explicat Allan Pease, citat de Agerpres.

El nu a ezitat să le dea un sfat tinerilor, primit cu aplauze de aceştia: 'Trebuie să zâmbiţi, să vă ţineţi capul sus, pentru ca viitorul este de a-i convinge pe ceilalţi să facă afaceri aici'.

Allan Pease este convins că limbajul corpului reprezintă între 60 şi 80% din impactul pe care îl avem unii asupra altora.

'Eu îi învăţ pe oameni să se uite după contradicţiile din comportamentul celuilalt şi să afle, astfel, dacă li se spune adevărul sau nu. Gesturi precum atingerea nasului, ori scărpinatul în cap ne indică faptul că omul din faţa noastră nu spune adevărul, ne minte. În general, cei ce îşi pun mereu mâna pe cap nu sunt oneşti', a spus Allan Pease.

Referindu-se la oamenii politici, Allan Pease a spus că aceştia nu fac bine când apar la televiziune fără să ceară sfatul unui expert în imagine, care să le spună cum să se comporte şi ce gesturi să facă.

'Politicienii din fostele ţări comuniste au obiceiul de a arăta şi acum cu degetul sau cu pumnul când vorbesc, încercând să convingă auditoriul, cetăţenii. Este ca şi cum ai spune 'te iubesc' şi arăţi pumnul. Noi îi învăţăm cum să îşi arate mâinile, cum să zâmbească, cum să dea din cap şi cum să devină agreabili. De regulă îi votăm pe oamenii care ne plac', a mai spus Allan Pease.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter