Actualitate

Criticul de film Andrei Gorzo va susţine un workshop la Cluj

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/25/gorzo.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cunoscutul critic de film, Andrei Gorzo, va fi prezent miercuri la Cluj pentru a susţine workshop-ul Realismul Noului Cinema Românesc.</strong>

Evenimentul se va desfăşura în cadrul Facultăţii de Teatru și Televiziune a Universităţii „Babeş-Bolyai” (str. Mihail Kogălniceanu, nr. 4, sala 43), în 27 martie, de la ora 14:00.

Programul zilei va continua şi cu lansarea cărții „Lucruri care nu pot fi spuse altfel. Un mod de a gândi cinemaul de la André Bazin la Cristi Puiu”, autor Andrei Gorzo (editura Humanitas, 2012). Evenimentul, prezentat de Claudiu Turcus și Doru Pop, va avea loc la Casa TIFF (str. Universității, nr. 6), cu începere de la ora 18:00.


Andrei Gorzo s-a născut în anul 1978. A studiat la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” din Bucureşti şi New York University. În prezent este lector la UNATC, unde cercetează şi predă istoria cinematografului şi a ideilor despre cinema. Manifestările culturale care vor avea loc miercuri sunt organizate de către departamentul de Cinematografie și Media al Facultății de Teatru și Televiziune, din cadrul Universităţii „Babeș-Bolyai”, în colaborare cu Editura Humanitas.

 


 

abonare newsletter