Actualitate

H&M introduce manechine cu proporţii mai realiste în magazinele sale

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/16/tumblr_mjq3ga7ssm1qc42dho1_500.jpg" border="0" width="362" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În Suedia, marca vestimentară H&amp;M a decis ca în prezentarea pieselor de lenjerie expuse în magazinele sale să folosească manechine cu proporţii mai apropiate de cele ale clientelor sale, relatează vineri portalul www.lesoir.be.</strong>

După scandalurile recente legate de manechinele prea slabe, prea bronzate şi de folosirea excesivă a programului Photoshop, gigantul H&M iese acum în evidenţă prin amplasarea unor manechine mai naturale într-unul din magazinele sale din Suedia. Astfel, la raionul de lenjerie, manechinele clasice au fost înlocuite de modele mult mai realiste şi cu măsuri mai apropiate de cele ale clientelor. Este începutul unei mici revoluţii în lumea textilelor şi o idee care a stârnit multe reacţii pe reţelele de socializare.


Cu şolduri generoase, burta mică şi pieptul mai mare sau mai mic, aceste manechine au măsuri ce se potrivesc mai bine pe structura fizică a clientelor, şi anume 38, 40 sau 42, în timp ce măsurile manechinelor tradiţionale sunt de obicei 34 sau 36. Ideea de bază este ca cele care cumpără să se poată identifica.

Dacă în Suedia iniţiativa este în stadiul de experiment, ea a avut efectul unei ştiri bombă pe reţelele de socializare. Multe dintre potenţialele cliente au salutat acţiunea, considerând că formele şi rotunjimile manechinelor propuse sunt mult mai reprezentative. Astfel, acest demers beneficiază şi de puţină publicitate ieftină pentru compania suedeză, care se află în urma gigantului spaniol Inditex (ce deţine mărcile Zara, Pull and Bear, Bershka şi altele), potrivit statisticilor publicate recent de acesta din urmă.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter