Actualitate

73.000 de gospodării bulgare rămân fără curent electric din cauza vântului puternic

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/15/vant puternic.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Aproximativ 73.000 de gospodării din 376 de localităţi bulgare rămân în continuare fără curent electric în urma vântului puternic din noaptea de joi spre vineri.

Cea mai gravă situaţie se înregistrează în districtele Gabrovo şi Veliko Târnovo din centrul ţării. Sunt localităţi fără curent electric şi în districtele Târgovişte şi Şumen din nord-estul ţării.


Compania naţională de infrastructură feroviară a anunţat că nouă trenuri din centrul Bulgariei sunt anulate, călătorii fiind transportaţi cu autocare. Nu sunt trenuri blocate.
Vremea rea a făcut o victimă în Bulgaria şi a provocat multe daune materiale. Joi seara şi în noaptea spre vineri, un vânt puternic de peste 120 km pe oră s-a abătut asupra ţării. În oraşul Gabrovo din centrul ţării o tânără de 20 de ani a murit pe loc, joi seară, strivită sub o schelă doborâtă de vânt, alte 12 persoane fiind rănite uşor.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter