Actualitate

Turneul de adio Vaya con Dios. Dani Klein: Data viitoare voi învăţa limba română

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/14/photo_verybig_121000.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Aproximativ 3000 de clujeni au cântat şi au dansat pe melodiile celebrei trupe Vaya con Dios, ieri seară, la concertul pe care trupa belgiană l-a susţinut în cadrul megaturneului de retragere "Farewell Tour". Concertul Vaya con Dios de la Cluj a fost organizat de Amprenta Advertising.<br /></strong></p>

Aflată pentru prima dată la Cluj-Napoca, Vaya con Dios a susţinut un concert de aproximativ două ore, din care nu au lipsit hituri precum "What’s a Woman", "Puerto Rico", "Neh Na Na Na" sau "Don't break my heart".

Concertul a avut loc la Sala Sporturilor "Horia Demian". Puţin după ora 20.00 pe scenă şi-au făcut apariţia cei nouă muzicieni care compun trupa Vaya con Dios. Concertul a debutat cu piesa "One silver dollar", urmat de piese ca "Johnny", "Heading for a Fall", "What’s a Woman", "Don't Cry for Louie", "Just a Friend of Mine", unde solista Dani Klein, la cei 60 de ani ai săi, a demonstrat că are o voce inegalabilă.


 

După primele patru piese, Dani Klein a salutat publicul. "Am mai susţinut concerte în România, am fost în Bucureşti şi la Braşov. Este pentru prima dată când mă aflu la Cluj, vreau să le mulţumesc organizatorilor şi vouă că aţi făcut posibilă venirea noastră aici", a precizat Klein.


 

Concertul a continuat cu piese ca "Puerto Rico", "Don't break my heart", "Lay your hands (off my man)", "Pauvre Diable". Dani Klein şi-a cerut scuze că nu a învăţat să vorbească româneşte însă pe scenă a promis că dacă va mai veni în România va încerca să înveţe câteva fraze. "Îmi pare rău că nu pot vorbi româneşte. Româna este o limbă latină, vorbesc alte limbi latine, franceza, italiana, spaniola. Trebuie să mă întorc şi să mă învăţaţi. Dacă va fi o dată viitoare voi face tot posibilul să învăţ puţin limba română. Câteva cuvinte le cunosc. De exemplu, urmăream postul TV5 Monde, le fac şi reclamă cu ocazia aceasta, era subtitrat în limba română. Am înţeles câteva cuvinte", a declarat Klein.


 

Înainte de a cânta piesa "Je l'Aime, Je l'Aime" Dani Klein a făcut o mărturisire: "Urmează cântecul meu preferat. Pentru prima dată am ascultat-o într-un film, «Tereza». Piesa reprezintă un omagiu adus culturii rome care a inspirat de-a lungul anilor atâtea generaţii de artişti".


 

După o oră şi jumătate şi 16 piese cântate din repertoriul de peste 27 de ani a trupei, concertul  părea să încheie. Muzicienii au ieşit de pe scenă, însă au revenit după câteva minute bune de aplauze pentru a electriza sala cu cele mai cunoscute piese. "I don't want to know" şi "Still a man". Piesa care a încheiat concertul de adio a fost "Neh Na Na Na", piesă cu cea mai mare priză la public, întreaga sală ridicându-se în picioare.


 

Vaya con Dios va mai susţine două concerte la Sala Palatului din Capitală, pe 15, respectiv 16 martie.

abonare newsletter