Actualitate

Dani Klein, despre turneul de adio Vaya con Dios: Mă voi opri să cânt în această formulă, dar voi face în continuare muzică

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/13/concert 2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Trupa belgiană Vaya Con Dios va concerta în această seară la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca, în cadrul turneului de retragere. Vaya Con Dios şi-au anunţat retragerea printr-un megaturneu, "Farewell Tour", care îi va aduce pe belgieni pentru ultima dată în România, însă pentru prima dată la Cluj-Napoca.</strong></p>

Dani Klein, solista trupei, a declarat într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, despre turneul de adio, că se va opri de cântat în acestă formulă, dar că va continua să facă muzică cu o echipă diferită.

 



„În ceea ce priveşte turneul de adio, eu am împlinit 60 de ani pe 1 ianuarie. Cred că e timpul să nu mai călătoresc aşa de mult, e obositor să petreci aşa mult timp prin aeroporturi şi prin avioane. Eu mă voi opri să cânt în această formulă, voi face în continuare muzică dar poate cu o echipă diferită cu care să nu trebuiască să călătoresc atât de mult”, a spus Dani Klein.

Întrebată dacă mai sunt ţări unde vor susţine mai mult de un concert, Dani Klein a precizat: „Mai sunt ţări în care vom susţine mai multe concerte, în Polonia, de asemenea în Ucraina avem două concerte, în Grecia mai sunt şi în alte ţări în care am avut sau vom avea mai multe concerte”. 

Despre playlist, Klein a declarat că la concertul din această seară va cânta cele mai populare melodii. „Nu avem materiale noi, vom cânta piesele cele mai cunoscute. Oamenii au cerut hiturile noastre, „Neh Na Na Na”, „Puerto Rico”, „What's a Woman”, dar o surpriză pentru mine a fost piesa „I don't want to know”. Eu nu am o melodie preferată. Melodiile sunt ca şi copiii mei. Eu am un singur fiu, dar dacă aş fi avut mai mulţi, nu aş fi avut unul preferat”.

Întrebată dacă a vizitat oraşul Cluj-Napoca, solista trupei Vaya con Dios a declarat că nu a avut timp. „Am ajuns târziu la Cluj-Napoca şi în această dimineaţă am avut o sesiune de ascultare. Înainte de a urca pe scenă ascultăm concertul precedent. Îm place că nu aveţi clădiri foarte înalte, peisajul pare, cel puţin, frumos. Ceea ce am putut să văd de la balconul camerei mele de hotel mi-a plăcut”. Despre România, Klein a spus: „Recunosc câteva cuvinte româneşti, în special, atunci când citesc. Mai ştiu că am fost întotdeauna bine trataţi, ţara dumneavoastră e în progres”.

Ascultă Rihanna, Lana del Rey şi Beyonce


Dani Klein a dezvăluit jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă că ascultă unele melodii ale Rihannei şi Beyonce. Întrebată despre muzica din ziua de astăzi, aceasta a precizat că există muzică bună şi muzică proastă.  „Lucrurile nu se schimbă atât de mult pe cât ne-ar părea nouă. Cred că există muzică bună şi muzică proastă. Ceea ce s-a schimbat este accesul pe care îl avem la muzică, total diferit faţă de trecut. E un punct de deschidere spre lume, ceea ce este foarte bine, lucrurie pe care nu le-am avut când eram tineri. Cei care invadează sunt cei care au bani. Dacă asculţi o piesă a lui Madonna de 100 de ori ajungi să o fredonezi chiar dacă îţi place, chiar dacă nu-ţi place. Atunci când am fost copil am învăţat că lumea e într-un progres constant. Ascult radio, ascult Rihanna, cred că are melodii foarte bune, Lana del Rey, chiar Beyonce are câteva cântece bune chiar dacă nu i-aş cumpăra discurile. Când eram eu tânără ascultam ceea ce se transmitea la radio, nu am avut nicio decizie. Acuma avem alternative pe internet, la care nu aveam acces în trecut”. 


Cântă muzica ascultată în copilărie


„Când am început să cântăm nu am decis că acesta e tipul de muzică pe care îl vom cânta, am introdus anumite influenţe. Când eu eram copil tatăl meu asculta jazz, operă, muzică ţigănească, clasică. El a fost un iubitor al muzicii. Apoi la radio se ascultau tot felul de genuri. Muzica pe care o cântăm noi este un amestec al tututor genurilor mzicale pe care le-am ascultat în copilărie. De exemplu, sunt de părere că muzica romă poate influenţa muzica clasică. Aceasta este ceea ce facem noi, formaţia Vaya con Dios, acest amestec de culturi, idei, această bogăţie. Pentru mine este ceva foarte necesar care aduce valoare muzicii noastre. Muzica noastră e muzica sufletului. Toţi muzicienii mei sunt din locuri diferite şi asta se reflectă în muzica noastră. Muzicienii pe care îi am cu mine sunt toţi oameni deosebiţi, suntem o echipă extraordinară. Acesta este un privilegiu, avut de-a lungul anilor muzicieni diferiţi, dar aceasta este combinaţia perfectă care îmi dă energie”, a conchis Klein.

Cu acest turneu, Vaya Con Dios, cea mai cunoscută trupă belgiană, încheie 27 ani de carieră. Hituri precum "What’s a Woman", "Puerto Rico" sau "Neh Na Na Na" se aud constant pe toate posturile de radio, turneele trupei au traversat globul, din Rusia până în Angola. În total, trupa a înregistrat până acum vânzari ce depăşesc 7 milioane de albume şi 3 milioane de single-uri.

Pentru concertul de la Cluj-Napoca au fost puse în vânzare 2600 de bilete, iar potrivit organizatorilor, agenția de publicitate Amprenta Advertising și Radio Impuls, la această oră mai sunt disponibile foarte puţine bilete.

Ultimele Stiri
abonare newsletter