Actualitate

Scurtmetrajele lui Adrian Sitaru, proiectate la Casa TIFF

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/07/afisscurtmetraje.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Spectatorii din Cluj vor avea ocazia să vadă patru dintre cele mai premiate scurtmetraje românești din ultimii ani, într-o seară specială dedicată filmelor scurte regizate de Adrian Sitaru. Comediile „Chefu’” (2012), „Colivia” (2009), „Lord” (2009) și „Valuri” (2007), multi-premiate în festivaluri internaționale, vor fi fi proiectate la Casa TIFF din Cluj vineri, 15 martie, de la ora 19.00. Intrarea la proiecţii este liberă.</strong>



Cele patru scurtmetraje le vor deschide spectatorilor apetitul pentru lumea amuzantă, crudă și uneori suprarealistă din cel mai nou film al lui Adrian Sitaru, „Domestic”, care se lansează în cinematografele din toată țara pe 22 martie. În Cluj, filmul va avea o proiecție de gală la Cinema Florin Piersic, în seara de 22 martie, în prezența regizorului Adrian Sitaru și a echipei.

Cele patru scurtmetraje din program sunt:


VALURI
, 16’
Cu: Sergiu Costache, Karen Wallet, Bors Roberto, Adrian Titieni, Clara Vodă, Vlad Vodă, Marcelo Cobzariu

Selecții în mai mult de 100 de festivaluri și peste 25 de premii. Printre acestea: Leopardul de Aur pentru scurtmetraj la Festivalul Internațional de Film de la Locarno (2007), Cel mai bun scurt metraj la Festivalul de la Sarajevo (2007) Cel mai bun scurtmetraj la Festivalul International Las Palmas de Gran Canaria (2008), Cel mai bun scurtmetraj la Dresda și Aspen, Premiul Bayard d'Or la Festivalul International de Film Francofon de la Namur, Gopo pentru cel mai bun scurtmetraj. Inclus în selecţia oficială a Festivalului de la Sundance 2008.

LORD, 22’
Cu : Sergiu Costache, Andreea Samson
Premii: Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul Internațional al Filmului Francofon de la Namur, Festivalul Internaţional de Scurtmetraje - Curtocircuito, Santiago de Compostela (2011)

COLIVIA, 17’


Cu : Adrian Titieni, Clara Vodă, Vlad Vodă
Selecții în peste 100 de festivaluri, peste 25 de premii internaționale. Premiul DAAD pentru scurtmetraj la Festivalul de la Berlin, Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Scurtmetraj Vila do Conde (2010), (2010), Marele Premiu – Festivalul Internațional de Scurtmetraj de la Uppsala, Cel mai bun scurtmetraj la Zilele Filmului Românesc - TIFF 2010, Certificat de excelență BAFTA; Cel mai bun scurtmetraj străin – Festivalul Internațional de Film de la Valladolid; Cel mai bun scurtmetraj românesc 2010 – Premiile Gopo, Cel mai bun scurtmetraj internațional la Short Shorts Film Festival México (SSFFM) – 2011.

CHEFU’, 18’
Cu: Tania Filip, Clara Vodă, Nataşa Raab, Elena Ivanca şi Emilian Mârnea
Festivaluri și premii: Marele Premiu – Festivalul Internațional de Scurtmetraj de la Uppsala 2012, Premiul Onda Curta - Indie Lisboa IFF 2012, Festivalul Internațional de Film de la Rotterdam – Spectrum Shorts 2012, Festivalul Internațional de Film de la Vilnius - Kino Pavasaris 2012, Festivalul Internațional de Scurtmetraj de la Oberhausen, 2012.

abonare newsletter