Actualitate

Spielberg pregăteşte un miniserial despre Napoleon, după un scenariu semnat de Kubrick

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/05/gettysburg-address-spielberg.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Regizorul şi producătorul american Steven Spielberg pregăteşte un miniserial televizat despre Napoleon, pe baza unui scenariu nefolosit de Stanley Kubrick, a anunţat el în cursul unei emisiuni a postului de televiziune Canal+, scrie AFP.

'Sunt pe cale să dezvolt un scenariu al lui Stanley Kubrick - pentru o miniserial, şi nu pentru un film - despre viaţa lui Napoleon', a declarat cineastul în vârstă de 66 de ani într-un interviu la Canal+, fără să precizeze dacă va regiza serialul sau numai îl va produce.

'Kubrick a scris scenariul în 1961, în urmă cu mulţi ani', a adăugat Steven Spielberg, făcând cunoscut că lucrează la acest proiect împreună cu familia Kubrick.

Stanley Kubrick, decedat în 1999, la vârsta de 70 de ani, după ce a terminat lungmetrajul 'Eyes Wide Shut' /Cu ochii larg închişi/, a cochetat mulţi ani cu ideea de a face un film despre Napoleon, după care a renunţat în anii 1970.

Legendarul regizor i-a cerut lui Anthony Burgess - autorul britanic al romanului 'Portocala mecanică', adaptat cu succes de Kubrick - să scrie o carte despre Napoleon pe care să o transpună pe marele ecran.

El a fost însă dezamăgit de manuscrisul romancierului şi în cele din urmă şi-a abandonat proiectul.

Steven Spielberg a mai colaborat cu familia Kubrick la un proiect nefinalizat de ilustrul său înaintaş, şi anume 'A.I. Artificial Intelligence', apărut în 2001.

Spielberg, a cărui film 'Lincoln' a fost în general ignorat la ultimele Oscaruri, în pofida succesului de public, a fost desemnat să prezideze juriul viitorului Festival de la Cannes, programat între 15 şi 26 mai.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter