Actualitate

Vezi UNDE și CÂND va fi vernisată o EXPOZIȚIE cu oameni cu BOLI în FAZE TERMINALE

<p><img src="documente/stories/2013/03_martie/02/crucea rosie.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin-top: 2px; margin-bottom: 2px; margin-left: 5px; margin-right: 5px;" /><strong>Expoziţia "Alive: In the Face of Death", care are ca subiecţi oameni cu boli incurabile aflate în faze terminale şi care este semnată de artistul fotograf Rankin, va fi prezentată la Walker Art Gallery din Liverpool între 17 mai şi 15 septembrie.</strong></p>

 

Celebrul fotograf , cofondator al publicaţiei "Dazed and Confused", o aşa-zisă "Biblie a stilului", a spus că acesta este cel mai provocator proiect al său.


Expoziţia este inclusă în programul Festivalului Internaţional de Fotografie de la Liverpool şi este rezultatul colaborării lui Rankin cu Walker Gallery, "The Culture Show" de la BBC Two şi BBC North, , informează BBC.

Vernisajul este dublat de un reportaj ce va fi difuzat pe BBC Two, care va prezenta procesul realizării expoziţiei şi declaraţii exclusive ale lui Rankin şi ale subiecţilor săi.

Rankin, în vârstă de 46 de ani, este cunoscut ca fotograf de celebrităţi, printre cei care i-au pozat numărându-se chiar Regina Marii Britanii.

Cea mai recentă expoziţie a sa îi prezintă pe cei care "nu mai au mult timp la dispoziţie" dar şi pe cei care au supravieţuit în ciuda prognosticurilor nefavorabile.

"Tema morţii stârneşte foarte multe emoţii", a spus Rankin. "O parte a acestei expoziţii a presupus ca eu să fotografiez oameni cu boli aflate în faze terminale, ceea ce în sine a fost un proces plin de provocări", a adăugat el. Un element-cheie al proiectului este faptul că Rankin îşi lasă subiecţii să controleze maniera în care sunt prezentaţi. "Am întâlnit o mulţime de oameni minunaţi şi cred că fiecare portret arată vitalitatea fiecărui subiect, umorul şi calităţile lor unice", adaugă artistul.

"Este o realizare foarte mare pentru Walker (Art Gallery - n.r.) să aibă o expoziţie a unuia dintre cei mai influenţi fotografi", a declarat directoarea galeriilor de artă de la muzeele naţionale din Liverpool, Sandra Penketh.

Festivalul de Fotografie din Liverpool începe pe 17 mai şi cuprinde expoziţii în întregul oraş britanic.

Ultimele Stiri
abonare newsletter