Actualitate

FOTO: CLUJENII au fost purtaţi într-o LUME DE BASM la CONCERTUL lui Bogdan Ota de pe scena Operei Române

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/28/bogdan-ota-c2a9-nicu-cherciu-101.jpg" border="0" alt="Foto: Nicu Cherciu (http://fotonicu.wordpress.com)" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Bogdan Ota, compozitorul şi pianistul român devenit celebru în urma concursului "Norvegienii au talent", a concertat miercuri seara la Opera Română din Cluj. Peste 900 de clujeni au luat parte la concertul de lansare a primului sau album, intitulat ”Day of Wrath” (Ziua mâniei). Proiectul a fost susţinut de EnergoBit şi spectatoriii au avut parte de un spectacol total de sunet, lumini şi efecte speciale. </strong></p>

Împreună cu Nordic Sonata Orchestra, o orchestră simfonică alcătuită din 20 de muzicieni care acompaniază artistul în concertele şi performance-urile sale, Bogdan Ota a ajuns la Cluj-Napoca, unde şi-a prezentat cel mai recent album al său, „Day of Wrath”.

Vizibil emoţionat, Bogdan Ota a început concertul cu trilogia „Black Friday”, „Mourning” şi „Day of Wrath” şi a continuat cu piese ca „Revelations”, piesă despre care Ota a precizat că a compus-o, anul trecut, la Cluj-Napoca în timp ce se afla într-un hotel, „Story of my Life”, „Glimpse of Happiness”. Despre această piesă Bogdan Ota a precizat: "Şi eu m-am îndrăgostit de mai multe ori, chiar dacă am doar 35 de ani şi am suferit. Îîncercaţi să faceţi un exerciţiu de memorie. Când vă gândiţi la persoana de care v-aţi despărţit şi pe care a-ţi iubit-o, o să vedeţi că numai momentele frumoase vă vin în memorie. Despre aceasta este vorba în Glimpse of Happiness". Concertul a continuat cu piesa care i-a adus faima în urma participării la „Norvegii au Talent”, „Harald's Dream”, urmat de „Fantasy for Piano and Orchestra”, „A dream within a Dream”, „Wedding in the sky”, piesă care a adus-o pe scenă pe solista Daniela Cojocaru şi „Sahara”. "De ce Sahara? Pentru că în secolul XVI când Parisul era plin de şobolani, la Bagdad se făcea prima operaţie de cataractă".

Înainte de concert, Bogdan Ota declara că „publicul va pleca total schimbat din acea sală de spectacol. Imaginile vor vorbi de la sine, am descris diverse stări sufleteşti atât în muzică, cât şi în grafică”.

Foto: Nicu Cherciu (http://fotonicu.wordpress.com)„Când am văzut, în urmă cu o lună, planul sălii mi-am zis că eu nu voi putea să umplu această sală. Dar uite că am reuşit. Datorită faptului că sunteţi astăzi aici (n.red. ieri) ne daţi forţă să continuăm şi ne transmiteţi că ceea ce facem, facem bine”, a precizat Ota.

“Day of Wrath” s-a născut dintr-o viziune artistică de excepţie, la baza căreia se găseşte întâlnirea splendida dintre mai multe arte: muzica, balet modern şi imagine. Spectacolul unic vorbeşte despre distrugerea simbolică a vechilor principii ale omenirii şi reconstruirea acesteia pe noi temelii.

Bogdan Ota este unul dintre cele mai sonore nume din industria muzicală contemporană, şi unul dintre artiştii români cu cea mai spectaculoasă ascensiune din ultimii ani. Absolvent al Universităţii de Arte din Iaşi, artistul român cunoaşte succesul şi confirmarea genialităţii sale odată cu participarea la competiţia Norway Got Talent, unde a înregistrat un succes fulminant.


 

 


Foto: Nicu Cherciu (http://fotonicu.wordpress.com)Foto: Nicu Cherciu (http://fotonicu.wordpress.com)

abonare newsletter