Actualitate

Steven Spielberg va conduce juriul celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/28/steven spielberg.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Regizorul şi producătorul american Steven Spielberg, unul din cei mai puternici oameni de la Hollywood, care a reuşit să alterneze filmele de divertisment cu filmele grave, va prezida juriul celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de la Cannes, care va avea loc între 15 şi 26 mai, au anunţat joi organizatorii, într-un comunicat citat de AFP.

"Este o mare onoare şi un imens privilegiu pentru mine să prezidez juriul unui festival care nu încetează să arate, neobosit, că cinemaul este limbajul lumii", afirmă, într-un comunicat oficial, Steven Spielberg, care îi va succeda regizorului italian Nanni Moretti.

Steven Spielberg (66 de ani) a prezentat mai multe filme în trecut la Cannes, în special în afara competiţiei. În 1974, el a câştigat premiul pentru scenariu cu 'Drumul spre Sugarland'.

Spielberg a obţinut Oscarul pentru regie cu 'Lista lui Schindler' în 1994 şi cu 'Salvaţi soldatul Ryan' în 1998.

În opinia lui Thierry Frémaux, delegat general al Festivalului de la Cannes, 'filmele sale, dar şi angajamentul său în toate direcţiile îl fac, an după an, egalul celor mai mari cineaşti de la Hollywood'. 'Suntem mândri să-l primim', a spus Frémaux.

Preşedinţii juriului de la Cannes în ultimii ani au fost Nanni Moretti în 2012, Robert de Niro în 2011, Tim Burton în 2010, Isabelle Huppert în 2009 şi Sean Penn în 2008.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter