Actualitate

'Gloria' şi 'Poziţia copilului', filmele favorite la Ursul de Aur

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/15/luminita gheorghiu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Luminiţa Gheorghiu, interpreta din filmul 'Poziţia copilului' regizat de Călin Peter Netzer, şi Paulina Garcia, din pelicula 'Gloria' a chilianului Sebastian Lelio, sunt două din actriţele experimentate care au impresionat la Festivalul de la Berlin, devenind, împreună cu producţiile în care au rolul principal, favorite la un premiu, scrie Reuters.

Evenimentul cinematografic de 11 zile, centrat în jurul celor 19 filme din competiţia principală, dar prezentând alte câteva sute de producţii, se va încheia sâmbătă cu ceremonia de premiere.


'Gloria', de Sebastian Lelio, şi 'Poziţia copilului', de Călin Peter Netzer, sunt filmele favorite la Ursul de Aur, iar un premiu le-ar putea transforma din filme cu buget redus în producţii cu succes internaţional. Ambele pelicule sunt centrate pe femei puternice în jurul a 50 şi, respectiv, 60 de ani care îi umbresc pe bărbaţii din apropierea lor.

'Gloria', probabil cel mai mare succes la această a 63-a ediţie a festivalului, o are în distribuţie pe Paulina Garcia în rolul personajului Gloria, o femeie divorţată de 58 de ani care locuieşte singură în Santiago de Chile, fiind hotărâtă să se bucure de viaţă din plin.


Cu şanse la un Urs de Aur pentru cel mai bun film şi la trofeul pentru cea mai bună actriţă sunt 'Poziţia copilului' şi Luminiţa Gheorghiu, scrie Reuters. Filmul regizat de Netzer spune povestea unei mame românce de 60 de ani a cărei dragoste obsesivă pentru fiul său o determină să încerce să-i cumpere libertatea după ce tânărul a lovit accidental cu maşina un băiat, care îşi pierde viaţa.

Jay Weissberg, critic al revistei de specialitate Variety, a scris că performanţa experimentatei actriţe Luminiţa Gheorghiu în rolul Corneliei este 'un tur de forţă'.


Reuters mai notează că 'Poziţia copilului' abordează o altă temă prezentă în festival - regizori est-europeni care îşi caută inspiraţia în lumea post-comunistă şi care susţin că problemele de altădată au fost înlocuite de noile injustiţii şi abuzuri.



Citeşte şi:

Vezi cu ce filme concurează pentru Ursul de Aur pelicula lui Calin Netzer


Pelicula românească “Poziţia copilului” la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin

Filmul "Poziţia copilului", în competiţia pentru Ursul de Aur, la Berlin


Ultimele Stiri
abonare newsletter