Actualitate

Daniel Day-Lewis este marele favorit la Oscarul pentru cel mai bun actor

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/07/daniel-day-lewis-.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Daniel Day-Lewis este marele favorit la premiul Oscar în categoria rezervată celor mai buni actori în roluri principale, iar în cazul în care va câştiga, acesta ar fi cel de-al treilea premiu Oscar din carieră, dar opinia publică este împărţită cu privire la numele actorului care ar trebui să primească acest premiu, conform unui sondaj realizat miercuri.</strong>

Day-Lewis, 55 de ani, a câştigat deja aproape toate marile premii oferite înainte de Oscaruri cu rolul său din filmul biografic despre preşedintele american Abraham Lincoln ("Lincoln"), în regia lui Steven Spielberg. De asemenea, el este dat şi marele favorit la premiile cinematografiei britanice (BAFTA) ce vor organizate la 10 februarie.

Un sondaj realizat de institutul Ipsos la solicitarea Reuters pe un eşantion reprezentativ de 909 americani a indicat faptul că 21% dintre aceştia sunt de părere că actorul de origine britanică ar trebui să câştige Oscarul, iar 26% sunt aproape siguri că el va fi câştigătorul categoriei rezervate celor mai buni actori în roluri principale.


La această categorie Day-Lewis se va confrunta cu Hugh Jackman, plasat pe locul doi în sondaj cu rolul din musicalul 'Les Miserables', cu Bradley Cooper cu filmul 'Silver Linings Playbook', Joaquin Phoenix cu drama 'The Master' şi Denzel Washington în rolul unui pilot de avion în 'Flight'.

Dacă va câştiga, Daniel Day-Lewis va deveni primul actor care câştigă Oscarul la această categorie de 3 ori. El a câştigat primul Oscar în 1990 cu rolul din filmul 'My Left Foot' şi respectiv în 2008 cu rolul din filmul 'There Will be Blood'.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter