Actualitate

Casting pentru rolurile Romeo şi Julieta din musicalul lui Gerard Presgurvic

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/05/12-romeo.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” organizează joi, 21 februarie, în Aula Bibliotecii Naţionale, un casting în vederea selecţiei interpreţilor pentru rolurile principale din spectacolul de musical „Romeo şi Julieta” de Gerard Presgurvic.</strong></p>

 

Castingul pentru rolurile Romeo (actor-tenor) şi Julieta (actriţă-soprană lirică) se va desfăşura în prezenţa realizatorilor spectacolului, informează un comunicat al TNO remis marţi Agerpres.


Candidaţii, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani, trebuie să aibă disponibilităţi pentru interpretare vocală pop-rock-jazz, dans şi actorie. Persoanele interesate sunt rugate să trimită un CV cu fotografie (portret) pe adresa de e-mail raluca.popa@opereta.ro pana la 15 februarie.

În urma etapei de selecţie a CV-urilor, candidaţii aleşi vor trebui să pregătească pentru proba de concurs o arie dintr-o operetă sau musical (la alegere) şi o arie din musicalul „Romeo şi Julieta”. Partiturile pentru ariile din spectacol vor fi puse la dispoziţia concurenţilor de organizatori după data de 15 februarie.


Programarea pentru concursul din 21 februarie va fi anunţată telefonic sau pe e-mail.

Un spectacol de mare succes

Creat de Gerard Presgurvic și având la bază piesa lui Shakespeare, „Romeo et Juliette: de la Haine a l’Amour” (titlul original, în traducere: „Romeo și Julieta, de la ură la iubire”) a avut premiera în data de 19 ianuarie 2001, la Paris. A fost montat, de asemenea, în Antwerp, Londra, Amsterdam, Szeged, Budapesta, Moscova, Viena, Seul sau Taipei, fiind tradus în numeroase limbi, printre care flamandă, engleză, maghiară, rusă și germană.


Musicalul „Romeo și Julieta”, jucat pe scena Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian” pentru prima dată în aprilie 2009, este unul dintre spectacolele cele mai apreciate din repertoriul instituției muzicale, înregistrând un succes atât în rândul publicului, cât și în rândul criticii de specialitate. Ales „Spectacolul anului 2009” în cadrul Galei Premiilor Anuale ale Revistei „Actualitatea Muzicală”, musicalul pop-rock este o colaborare româno-maghiară, echipa de creație a spectacolului de la București stând și la baza succesului obținut de varianta montată pe scena Teatrului de Operetă și Musical din Budapesta.

Spectacolul Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”, în regia lui Kerenyi Miklos Gabor (Kero), este realizat în coproducţie cu Teatrul de Operetă şi Musical din Budapesta şi este una dintre cele mai de succes producţii ale Teatrului, fiind totodată şi primul musical pop-rock montat de o instituţie muzicală profesionistă din România.

Ultimele Stiri
abonare newsletter