monitorulcj.ro Menu
Actualitate

“Bună! Ce mai faci?” ajunge la Cluj

Regizorul şi actorii filmului „Bună! Ce faci?” se întâlnesc astăzi cu publicul clujean.

Astăzi, de la ora 19, la Cinema City din Iulius Mall, regizorul Alexandru Maftei şi actorii Dana Voicu şi Ionel Mihăilescu vor lua parte la premiera de gală a filmului „Bună! Ce faci?” şi vor răspunde întrebărilor publicului.

Comedia romantică „Bună! Ce faci?” se întoarce în oraşul în care a fost răsplătită cu aplauze puternice de primii săi spectatori, la ediţia trecută a Festivalului Internaţional de Film Transilvania - TIFF. Imediat după festival, o cronică publicată de prestigioasa revistă americană „Variety” aprecia că filmul a fost una dintre cele mai frumoase surprize din festivalul clujean. „În antiteză cu naturalismul sumbru pentru care este bine cunoscut Noul Cinema Românesc, comedia romantică dulce-amăruie a regizorului Alexandru Maftei, «Bună! Ce faci?», este ca o gură de aer proaspăt, demonstrând că şi filmele ceva mai comerciale pot provoca revelaţii emoţionale. Spirituală şi spusă cu stil, povestea celor doi soţi căsătoriţi de 20 de ani care şi-au pierdut de mult interesul unul pentru celălalt, devenind vulnerabili la farmecele chat-ului pe Internet, este numai bună pentru un remake”, scria atunci „Variety”.

Film după un caz real

Povestea are la bază un fapt real, pe care „Dilema veche” îl semnala la începutul lui 2006, la rubrica „Cu ochii în 3,14”. „Printre «cele mai năstruşnice ştiri din 2005», antologate de Corriere della Sera la începutul lui ianuarie 2006 se afla şi aceasta: o «ea» şi un «el» cam de vârsta a doua au flirtat îndelung pe chat, pe bază de nickname, desigur, dându-se liberi şi endepandanţi. După vreo şase luni de «concubinaj» virtual, timp în care şi-au dat seama cu plăcută uimire cât de bine se potrivesc (în idei, gusturi, valori) au hotărât să se întâlnească şi «pe viu». La întâlnire, surpriză: au constatat că sunt soţ şi soţie”, astfel sună notiţa din care s-a născut scenariul scris de Lia Bugnar, transpus pe peliculă de Alexandru Maftei. „Mi-am propus să fac un film de dragoste. Un altfel de film românesc. Pe care să-ţi facă plăcere să-l vezi. O poveste universală frumoasă, filmată inedit şi ritmat, jucată cu căldură şi umor. Îmi doream un film în care muzica să fie foarte prezentă şi specială. Am vrut să invoc puţin magia cinematografului - atât de lipsită în ultima vreme pe la noi”, a spus regizorul Alexandru Maftei.

Filmul „Bună! Ce faci?” va rula, începând de azi, la Cinema City din Iulius Mall şi la Cinema “Florin Piersic”.