Actualitate

Bradul de la Muzeul de Artă, împodobit de elevii de la Arte

<p><span style="font-size: small;"><strong>Un grup de elevi talentaţi de la Liceul de Arte Vizuale 'Romulus Ladea' din Cluj-Napoca a realizat decoraţiile pentru 'Bradul nostru de Crăciun' de la Muzeul de Artă, iar începând de joi, 20 decembrie, tradiţionalul simbol al vieţii şi al sărbătorilor de iarnă, împodobit cu ornamentele intitulate 'Cuiburi pentru îngeri', va fi expus la intrarea în Galeria Naţională.</strong></span></p>

Ornamentele sunt creaţii ale elevilor claselor V-XII ale liceului, care le-au realizat sub coordonarea profesorilor Robert Bocşe, Hermina Csata, Maria Sârbu şi Gavril Zmicală în ateliere de lucru organizate special în acest trimestru al anului pentru marea Sărbătoare de Crăciun.

Joi, când bradul va fi expus la muzeu, corul 'Junior Vip' al Liceului de Muzică 'Sigismund Toduţă', condus de prof. Anca-Mona Mariaş, va susţine un concert deosebit, cu vechi colinde din întreaga lume, precum şi cu compoziţii muzicale contemporane. Fondat în anul 1995, corul 'Junior Vip' a susţinut, în cei aproape 17 ani de existenţă, numeroase concerte în turnee naţionale şi internaţionale.

'Bradul nostru de Crăciun' este la cea de-a doua ediţie, şi asemănător celei dintâi, din 2010, ornamentele au fost concepute ca obiecte de artă într-o manieră neconvenţională, devenind parte a unui ansamblu ce va conferi bradului aspectul unei lucrări prin excelenţă artistice.

 


Bradul de la Muzeul de Artă va putea fi admirat până pe 13 ianuarie 2013.

Ultimele Stiri
abonare newsletter