Actualitate

Concert extraordinar de jazz la Opera Română din Cluj: renumiții jazz-meni Mike Stern şi Trilok Gurtu, pe aceeași scenă

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/17/afiseveniment_54870.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Clujenii sunt așteptați vinerea aceasta, la Opera Română, la un concert de jazz de zile mari. Chitaristul Mike Stern, nominalizat de șase ori la premiul Grammy, și percuționistul indian Trilok Gurtu, au pregătit un melanj surprinzător de sonorități americane, indiene și est-europene în cadrul proiectului Balkan Union.</strong>


Cei doi titani ai jazz-ului internațional cântă pentru prima dată împreună, aduși pe aceeași scenă de Csaba Toth Bagi, un tânăr chitarist sârbo-maghiar.


„Am început proiectul Balkan Union pentru a prezenta cultura noastră est-europeană. De-a lungul istoriei, în această regiune s-au împletit mai multe culturi, astfel că muzica tradițională de aici este incredibil de frumoasă și de unică, cea ce merită cu adevărat arătat lumii. Am vrut să combin muzica tradițională a zonei cu jazz, blues și fusion pentur a o face cât mai plăcută de cei care n-o cunosc”, a declarat Csaba Toth Bagi, inițiatorul Balkan Union. Potrivit acestuia, proiectul a fost inspirat tocmai de Mike Stern și sonoritățile neașteptate pe care le îmbină pe scenă, și de Trilok Gurtu, care are aceeași filosofie despre muzica indiană și jazz.


„Îmi plac toate genurile de muzică, sunt deschis către experiențe diverse. Mă simt norocos că am cântat în toată lumea – vreau să pot continua asta cât mai mult timp, deoarece pentru mine este o adevărată binecuvântare”, a explicat Mike Stern. La rândul său, Trilok Gurtu consideră că prin muzică se întâlnesc zone diverse ale mapamondului, creându-se o cultură unică, bazată pe asemănările dintre oameni. Cei doi invitați speciali nu sunt la prima vizită în România, fiind de fiecare dată primiți călduros de melomanii români.


Pe scena Operei Române vor concerta alături de Mike Stern, Trilok Gurtu și Csaba Toth Bagi alți patru muzicieni talentați: Maria Guessous Majda (vocal), Laszlo Mathe (bas), Zsolt Kasza (clape)și  Akos Kertesz (baterie).


Pentru a intra în atmosfera sărbătorilor de iarnă, organizatorul Diesel Events a pregătit o promoție specială de sfârșit de an: cei care cumpără 3 bilete la spectacol vor primi al 4-lea bilet gratuit, cadou pentru prieteni. „Dorim să împărtășim bucuria acestui spectacol cu cât mai mulți iubitori ai jazz-ului, care au parte, în prag de Crăciun, de un concert cu adevărat memorabil. Să-i poți vedea pe aceeași scenă pe Mike Stern și Trilok Gurtu reprezintă o ocazie extraordinară”, a declarat Mircea Buteanu, managerul Diesel Events.


Citeşte şi:


„Mă simt norocos că am cântat în toată lumea”

Chitaristul Mike Stern şi percuţionistul Trilok Gurtu concertează la Cluj-Napoca

abonare newsletter