Actualitate

Festivalul 'Colind Iancului' şi concert Ştefan Hruşcă, azi la Cluj

<p><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/15/stefan-hrusca.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cel mai cunoscut interpret de colinde, folkistul Ştefan Hruşcă, va concerta, duminică, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, în cadrul turneului naţional 'Colinde 2012', momentul aşteptat de clujeni fiind precedat de ampla desfăşurare a tradiţionalului Festival Naţional 'Colind Iancului', în centrul oraşului şi la Cercul Militar. </strong></p>

Ştefan Hruşcă va veni la Cluj-Napoca după concertul pe care îl va susţine la Casa de Cultură din Câmpia Turzii. Turneul său include 14 oraşe din România şi se va încheia pe 20 decembrie, la Sala Palatului din Bucureşti.

Tot duminică, la Cluj-Napoca se desfăşoară prestigiosul Festival Naţional 'Colind Iancului', organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, Societatea Cultural Patriotică 'Avram Iancu', Consiliul Judeţean Cluj şi Primăria Cluj-Napoca.

Nu mai puţin de 20 de cete de colindători din toată Transilvania vor colinda pe scena Cercului Militar, cinstindu-l, astfel, pe Crăişorul Munţilor, Avram Iancu.
Festivalul se va deschide la ora 12,30, în faţa statuii Crăişorului, din Piaţa Avram Iancu, cu interpretarea colindelor 'O, ce veste minunată', 'Trei păstori' şi 'Gana Galilei'. Va fi totodată intonat imnul Societăţii Cultural Patriotice 'Avram Iancu'. Va urma o paradă a cetelor de colindători pe arterele din centrul oraşului, iar de la ora 14,00 programul va continua, timp de patru ore, pe scena Cercului Militar.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter