Actualitate

Concert de harpă, sâmbătă la Cluj

<p><strong><span style="font-size: small;"></span></strong></p> <p><strong><span style="font-size: small;"><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/11/white-harps-290x217.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Institutul Italian de Cultură din România şi Centrul Cultural Italian din Cluj-Napoca organizează sâmbătă, 15 decembrie 2012, la ora 18.30, la Biserica Piariştilor (Str. Universităţii 5, Cluj), un concert susţinut de “White Harps’ Quartet”.


Protagonistul spectacolului este un cvartet de harpe compus numai din femei, care la fiecare apariţie reuşeşte să obţină ropote de aplauze şi sinceră admiraţie.


Cvartetul de Harpe White Harps a luat fiinţă în 1993 şi de atunci succesul de care s-a bucurat a fost tot mai mare. White Harps s-a născut din nevoia de a experimenta noi valenţe acustico-expresive ale harpei, nevoie care se împlineşte prin abordarea mai multor genuri muzicale şi propunând un repertoriu care merge de la Vivaldi la Gershwin, de la motivele clasice la dansurile spaniole, de la piesele jazz la cele contemporane. Cuceriţi de particularităţile ieşite din comun ale grupului, cunoscuţi compozitori italieni, precum Giorgio Gaslini şi Fabrizio Francia, au compus şi dedicat grupului noi opere. Cele patru membrele ale cvartetului, Sabina Baratella, Alessandra Targa, Alice Belardini-Pini, Giulia Rettore, s-au perfecţionat cu profesori de renume mondial şi au participat la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale unde s-au clasat mereu pe primele locuri. Pe lângă activitatea concertistică, se dedică şi activităţii didactice şi colaborează cu orchestre de renume.


“Va fi o seară muzicală dedicată Crăciunului: o ocazie de a asculta un repertoriu rafinat interpretat de un grup neobişnuit şi, în acelaşi timp, va fi şi ocazia pentru ca toţi prietenii culturii italiene să se întâlnească şi să-şi facă urările de Sărbători Fericite”,promit organizatorii concertului.


Ultimele Stiri
abonare newsletter