Actualitate

„Notes & Ties” au adus prima aromă a Sărbătorilor de iarnă la Cluj

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/04/notesties-109.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Orchestra „Notes &amp; Ties”, formată din studenți și absolvenți ai Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, a susținut luni seara un concert plin de vitalitate și entuziasm, reușind, ca de fiecare dată de altfel, să smulgă minute îndelungate de aplauze și să ridice sala în picioare de mai multe ori.</strong> </span></p>

 

Concertul, intitulat „Note de Iarnă”, a cuprins lucrări de Ceaikovski, Bizet, Anderson și Haciaturian, dar și câteva colinde cunoscute. Dirijorul “Notes & Ties” este Vlad Agachi, un muzician tânăr extrem de carismatic, în prezent angajat al Filarmonicii din Pitești. Invitatul special al concertului “Note de iarnă” a fost japonezul Seiya Ueno, unul dintre cei mai valoroși flautiști ai generației sale. Acesta a mai fost prezent la Cluj-Napoca și anul trecut, pe scena Concursului Internațional de Interpretare “Gheorghe Dima”, unde a câștigat atât locul I, cât și premiul publicului. Seiya Ueono a concertat alături de orchestre prestigioase din lume, precum Orchestre National de France, Tokyo Symphony Orchestra sau New Japan Philharmonic.


La concertul care a avut loc în sala Auditorium Maximum au fost prezente, ca și anul trecut, numeroase personalități ale mediului de afaceri, academic și artistic din Cluj, mulți dintre ei fiind deja spectatori fideli ai “Notes & Ties”. Concertul a fost unul de excepție, dirijorul Vlad Agachi reușind să ridice din nou audiența în picioare și chiar să o facă să cânte alături de orchestră. Muzicianul invitat, Seiya Ueono, a interpretat excepțional, pe lângă Fantezia “Carmen“ pentru flaut și orchestră, colinda tradițională “O ce veste minunată“.

Aplauzele au fost îndelungi și pline de ovații, primind la rândul lor aprecieri: “Mulțumim, am muncit mult, dar și dvs. ați muncit în seara aceasta”, a spus Agachi râzând.


Calitatea și diversitatea pieselor incluse în programul muzical al concertului au asigurat o atmosferă veselă și relaxantă, perfectă pentru a întâmpina sărbătorile de iarnă cu multă bucurie și speranță în suflet.


Concert caritabil pentru susținerea proiectelor AMGD

Notes&Ties a pornit ca o inițiativă de strângere de fonduri pentru proiectele Academiei de Muzică "Gheorghe Dima", valoroase artistic dar fără priză mediatică. „«Notes & Ties» are la bază misiunea de a stabili o legătură durabilă între mediul de afaceri, cel academic și cel artistic al Clujului, precum și de a promova și susține tinerii muzicieni. Fiind un proiect caritabil ne bucurăm de sprijinul sub formă de donații al oricărei organizații sau personalități care dorește să ajute proiectele asociației «Notes & Ties»”, au explicat organizatorii concertului. Acesta a fost cel de al patrulea concert susținut de  orchestra simfonică „Notes & Ties”, iar din donațiile obținute la evenimentele precedente a fost sprijinită Academia de Muzică din Cluj să organizeze unul dintre cele mai importante concursuri de profil din țară – Concursul de interpretare “Gheorghe Dima”.



Citește și:


Concert pentru Ciocan, Nicovală și Orchestră la Auditorium Maximum


Ultimele Stiri
abonare newsletter