Timp Liber

Românii au cheltuit în decembrie 2022 peste 77 de milioane de euro în vacanțele petrecute în străinătate

Românii au cheltuit în decembrie 2022 peste 77 de milioane de euro. Primele cinci ţări de destinaţie au fost Malta, Regatul Unit, Olanda, Irlanda, Germania.

Cea mai aleasă destinație la finalul anului trecut a fost Malta /FOTO: pixabay.com Cea mai aleasă destinație la finalul anului trecut a fost Malta /FOTO: pixabay.com

 

 


În ultima lună a anului trecut, românii au cheltuit o sumă importantă pentru vacanțele petrecute în afara țării. Suma s-a ridicat la valoarea de aproximativ 77 de milioane de euro, confrom unui studiu efectuat de Revolut.

 


Românii s-au aflat pe a doua poziţie în rândul turiştilor străini care au mers în Bulgaria după britanici. în Ungaria, românii s-au aflat tot pe a doua poziţie, la fel după britanici.

De partea cealaltă, turiştii străini care au cheltuit cel mai mult în ţara noastră, în ultima lună a anului 2022, au fost cei din Regatul Unit, Germania, Franţa, Irlanda, Olanda. Aceştia au lăsat aproximativ 26 de milioane de euro în țara noastră.


„România a fost luată în calcul nu doar ca destinaţie de city break-uri, dar şi pentru evenimentele internaţionale organizate pe parcursul anului, cum ar fi festivalurile de muzică sau de film”, a mai arătat studiul.

Eliminarea totală a restricţiilor de călătorie a condus la creşteri importante ale cheltuielilor cu turismul pentru toate generaţiile de pasionaţi de călătorii, dar recordurile au fost marcate de extremele generaţionale (18-24 de ani, respectiv peste 65 de ani).


Reprezentanţii Generaţiei Z (născuți 1997-2012) şi Baby Boomerii (născuți 1946-1964) au cheltuit, în decembrie 2022, de 3 ori mai mult decât în decembrie 2020 cu Revolut pentru achiziţia de servicii turistice.

Conform sursei citate, topul s-a menţinut şi în ultimul trimestru al anului trecut, iar valoarea cheltuielilor trimestriale pentru această categorie de servicii a depăşit 225 milioane de euro. De asemenea, utilizatorii români ai Revolut au fost şi unii dintre cei mai activi turişti din regiune, potrivit sumelor totale cheltuite de turişti, în aceste ţări, pe parcursul anului trecut.

Sursă foto: pixabay.com


 

 

CITEȘTE ȘI:

Piața imobiliară în 2023. Agenții imobiliari, dar și cumpărătorii se așteaptă la scăderi de prețuri pentru locuințele scoase la vânzare

Vacanță în Maldive, ruinată pentru o familie din Cluj! De vină a fost un breloc în formă de glonț

Ultimele Stiri
abonare newsletter