monitorulcj.ro Menu

Cluj, printre judeţele ameninţate de pesta porcină africană

Peste 60.000 de porci au fost sacrificați la nivel național din cauza pestei porcine africane. Opt județe sunt afectate, însă, un document al Comisiei Europene arată că populația de porci sălbatici ar putea răspândi virusul în alte 14 județe, printre care și Cluj.

200.000 de soldaţi mobilizaţi în lupta cu virusul Zika

Cu 8 luni înainte de Jocurile Olimpice de la Rio, autorităţile din Brazilia au decis să trimită mii de soldaţi în nordul ţării pentru a lupta împotriva ţânţarilor care poartă misteriosul virus Zika.

Cum să te aperi de escrocii de pe internet. Sfaturi de la un ofiţer de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj

O metodă foarte cunoscută de păcălire pe internet în România este virusul „Poliţia Română”. Mii de români cad în plasă, iar escrocii câştigă mii de euro de pe urma unor astfel de activităţi. Un ofiţer de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Cluj a dezvăluit pentru Monitorul de Cluj care sunt principalele metote pe care le folosesc hackerii şi ce trebuie să facă utilizatorii pentru a nu fi păcăliţi când navighează pe internet.

Program spion complex, descoperit. Acţiona în zece ţări

Grupul informatic american Symantec a anunţat, duminică, în Franţa, că a descoperit un virus, operaţional din 2008, a cărui complexitate tehnică sugerează că elaborarea sa a fost cel puţin supervizată de serviciile de informaţii ale unui stat.