monitorulcj.ro Menu

Studenți UTCN, premii la Olimpiada Internațională de Matematică

Echipa Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, formată din 6 studenți, a participat și a câștigat premii importante la Olimpiada Internatională Studențească de Matematică SEEMOUS 2017 (South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students), desfășurată în perioada 28 februarie - 5 martie 2017, la Ohrid, Macedonia.

Studenţii clujeni AU TRIMIS UN OU ÎN SPAȚIU

Tinerii au îmbinat utilul cu plăcutul şi au construit rachete pe care le-au lansat, în cadrul unui eveniment unic în Transilvania. Entuziasmul a fost cu atât mai mare cu cât cei care au avut cea mai bună rachetă au fost premiaţi cu un elicopter radiocomandat.

Cât de profitabili sunt studenţii pentru universităţi?

Universităţilor prea puţin le pasă de integrarea absolvenţilor în câmpul muncii, mai importante fiind programele de doctorat de unde pot câştiga mai mulţi bani. Spre exemplu finanţarea pentru 10 studenţi este aproximativ egală cu finanţarea pentru 1 doctorand.

Politehniștii se pregătesc să cucerească America FOTO-VIDEO

O echipă formată din studenți de la Facultatea de Construcții UTCN și de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Cluj-Napoca, de luni de zile lucrează la un proiect cu care vor participa în aprilie la un concurs în San Francisco.