monitorulcj.ro Menu

"Specialiștii" din Primăria Cluj. Așa să tot fluidizezi traficul: Calea Mănăștur, strada cu treceri de pietoni din 50 în 50 de metri

Apariția sensului giratoriu de la intersecţia străzilor Câmpului și Calea Mănăştur a dus la relocarea unei treceri de pietoni din zonă la câţiva zeci de metri înspre centru. Acest lucru face ca, pe o stradă intens circulată, traficul să fie fragmentat de două treceri de pietoni aflate la o distanţă de mai puţin de 50 de metri una de alta.

Nevăzătorii lansează o provocare: cum să ne ghidăm doar după sunete - GALERIE FOTO

Din dreapta se aude un grup de tineri. În spate un domn care pare a fi trecut de prima tinerețe vorbește agitat la telefon. Corul de sunete nedistinctibile te lovește iar și iar. Din toată această învălmășală ești obligat să deslusești ce se întamplă în jurul tău. Când începi să crezi că ai reușit să pui în ordine avalanșa de sunete, o sirenă îti străpunge timpanele.

Noi treceri de pietoni în Cluj

Primăria Cluj-Napoca a înfiinţat 8 treceri de pietoni noi. Măsura a fost implementată în urma hotărârii luate în cadrul Comisiei Municipale de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale.