monitorulcj.ro Menu

Secuii cer eliberarea lui Beke István, “condamnat nevinovat” pentru terorism

Peste 2.000 de persoane adunate, duminică, la Monumentul Secuilor din Târgu Mureş, pentru a marca Ziua Libertăţii Secuilor, au solicitat autonomia teritorială pentru Ţinutul Secuiesc şi eliberarea din închisoare a lui Beke István şi a lui Szőcs Zoltán, membri ai grupării "Mişcarea de Tineret 64 de Comitate" (HVIM) din Transilvania, condamnaţi pentru acte de terorism la câte 5 ani de închisoare.

Arestări după atentatul de sâmbătă

Poliția a efectuat 12 arestări duminică, în cursul unui raid efectuat în estul Londrei, în legătură cu atentatul comis sâmbătă noaptea în centrul capitalei londoneze, soldat cu șapte morți și 48 de răniți, potrivit Reuters.

Cine este autorul atacului din Munchen

Autorul atacului de la Munchen, în sudul Germaniei, care a omorât 10 oameni este un germano-iranian de 18 ani ale cărui motivații sunt în acest stadiu "complet necunoscute", a afirmat sâmbătă șeful poliție locale, scrie AFP.

Ruxandra Cesereanu: “Viaţa nu mai înseamnă mare lucru în vremurile de acum”

În opinia Ruxandrei Cesereanu, profesor universitar la Facultatea de Litere Cluj, sultanatul-ţarat al lui Erdogan-cel-putinofil (sau putinizat) este cel mai periculos lucru petrecut în ultima vreme. Despre România spune că deocamdată nu poate fi ţinta unor violenţe precum cele din Franţa şi Turcia din ultima perioadă.