O serie de proiecte medicale și educaționale din județul Cluj beneficiază de o alocare suplimentară de fonduri din partea Consiliului Județean. Astfel, Spitalul Pediatric Monobloc din Borhanci beneficiază de 16,2 milioane de euro.
Primăria Apahida a dat undă verde pentru realizarea unui centru de asistență dedicat persoanelor vârstnice, proiect ce va asigura servicii socio-medicale, psihologice și educaționale, într-un spațiu modern și bine echipat.
Spitalele vor putea organiza caravane medicale mobile în zonele izolate, iar serviciile prestate vor fi decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, potrivit unei propuneri legislative anunțate de ministrul Alexandru Rogobete.
Ministerul Sănătăţii pregăteşte o ordonanţă de urgenţă care să permită inclusiv desfacerea contractului de muncă în cazul medicilor din sistemul public care nu respectă programul de lucru şi părăsesc unitatea medicală pentru a lucra în sistemul privat.
Deși multe dintre serviciile medicale ar putea fi rezolvate prin sistemul ambulatoriu, statul plătește enorm pentru servicii de asistență medicală. „Singura soluție constă în schimbarea piramidei serviciilor”, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.
Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase va fi extins și modernizat cu bani europeni în urma unei investiții de peste 15 milioane de euro.
După clinici deja funcționale în Cluj-Napoca, Bacău și Zalău, rețeaua de servicii medicale private Anastasios Medical și-a extins activitatea și în Satu Mare, prin deschiderea celei de-a patra clinici din rețea, pe data de 5 iunie 2025.