monitorulcj.ro Menu

DOCUMENTAR: Naşterea Domnului (Crăciunul)

espre naşterea lui Iisus Hristos povestesc cei patru sfinţi evangheliştii, iar relatările lor se completează prezentând diferite aspecte ale acestui eveniment, al venirii Fiului lui Dumnezeu pe pământ. Minunea întrupării lui Dumnezeu Cuvântul covârşeşte cu puterea şi mărirea sa mai presus de minte, toate minunile şi toată zidirea celor văzute, aşa cum spune arhimandritul Ilie Cleopa.

Jandarmii și polițiștii locali vor supraveghea bisericile de Bobotează

În perioada 06 – 07 ianuarie 2014, cu ocazia sărbătorilor de „Bobotează” şi „Sf. Ioan Botezătorul”, jandarmii și polițiștii locali clujeni se vor afla în zona lăcaşurilor de cult pentru descurajarea persoanelor care încearcă să tulbure ordinea şi liniştea publică.

Pelerinajul tradițional la Mănăstirea Nicula va debuta joi

Pelerinajul tradiţional la Sanctuarul Maicii Domnului de la Nicula, organizat cu ocazia Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, va debuta joi, 14 august 2014, cu Procesiunea de la capela greco-catolică „Sf. Iosif” din Gherla până la biserica parohială din Nicula.

16.000 de sarmale, pregătite pentru pelerini, la Mănăstirea Nicula

Zeci de mii de pelerini sunt aşteptaţi, joi, să se roage la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula, judeţul Cluj, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, slujba urmând să fie oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andreicuţ.