monitorulcj.ro Menu

Indicele ROBOR a crescut în acest weekend

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de Banca Naţională.

ANALIZĂ. Ratele la credite au reînceput să crească

Chiar dacă dobânda de politică monetară a băncii centrale stagnează din mai la 2,50%, nivelul indicilor ROBOR a revenit pe creștere, după circa șase săptămâni de scădere sau stagnare.

ANALIZĂ. Euro, tot la 4,66 lei

Leul a beneficiat ieri de tendința de ușoară apreciere a monedelor de la marginea zonei euro, în timp ce volatilitatea indicilor ROBOR a fost minimă.

Euro revine în apropierea pragului de 4,67 lei

Adâncirea deficitului de cont curent al balanţei de plăţi a inversat tendința de apreciere a leului care s-a manifestat la sfârșitul săptămânii trecute.

ROBOR nu mai crește. Dar până când?

Potrivit datelor Băncii Naţionale a României, indicele robor la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile variabile pentru creditele în lei, a stagnat, marţi, la 3,14%, pentru a doua zi consecutiv.

ANALIZĂ. Euro a revenit către pragul de 4,63 lei

Volatilitatea raportului euro/leu a fost redusă iar cursul a revenit pe scădere, la fel ca și cel al francului elvețian în timp ce dolarul a revenit peste pragul de 4 lei.

Împrumuturile se ieftinesc ușor

Vești bune pentru cei care au făcut credite: valoarea ratelor s-a diminuat în ultimele săptămâni.