Consumatorii vor putea beneficia de preţuri reduse la alimente înainte de data expirării, iar procedura prin care organizaţiile neguvernamentale pot să primească produse care nu au grad mare de perisabilitate va fi simplificată.
Edilul Emil Boc a vorbit despre necesitatea combaterii risipei la nivel individual, dar și colectiv, în contextul în care în România gradul de risipă alimentară este unul destul de ridicat. Acesta a oferit și un exemplu personal astfel încât să acordăm atenție lucrurilor de care avem cu adevărat nevoie.
Omenirea a consumat până pe 28 iulie toate resursele pe care planeta le poate produce într-un an fără să se epuizeze, iar planeta va supravieţui restul anului „pe datorii”, au avertizat organizaţiile non-profit Global Footprint Network şi WWF, relatează Le Libre.
Primul festival Zero Waste din România va avea loc la 30 km de Cluj-Napoca, în codru. Născut din dragostea pentru natură, „Zaiafet pe Lună” își propune să elimine orice semn de risipă din organizarea festivalului.
4 din 5 români aruncă mâncarea la gunoi. Principalii responsabili de fenomenul risipei sunt consumatorii și restaurantele. Pandemia de COVID-19 a schimbat obiceiurile de cumpărare, dar nu și atitudinea oamenilor față de mâncare.
Activiștii clujeni au lansat, în cursul zilei de duminică, o broșură cu sfaturi anti-risipă alimentară. Ghidul urmează să fie distribuit în țară începând cu luna februarie 2020.