monitorulcj.ro Menu

Reacţii la moartea actorului Radu Beligan. Vişan: Ca să mai apară cineva ca el sunt şanse, poate, peste un secol; Măniuţiu: Odată cu Radu Beligan dispare o epocă, cea a artiştilor fericiţi; Piersic: "Maestre Beligan, scumpul meu tată"

Radu Beligan a fost un stâlp al culturii româneşti, iar prin el tinerele generaţii erau legate, ca printr-un cordon ombilical, la cultura şi învăţăturile româneşti, consideră actorul clujean Dorel Vişan, pentru care pierderea marelui artist al scenei româneşti echivalează cu pierderea unei instituţii.

A murit actorul Radu Beligan

Actorul Radu Beligan a murit miercuri, la Spitalul Elias, în jurul orei 13.00, la vârsta de 97 de ani. El a fost cel mai longeviv actor aflat încă în activitate pe scena de teatru.

Anamaria Beligan: Nici eu, nici colegii mei de generație, nu eram cîtuși de puțin entuziasmați de prestațiile lui Sergiu Nicolaescu

Prezentă la Cluj-Napoca pentru lansarea celei de-a doua ediţii a volumului de nuvele “Ȋncă un minut cu Monica Vitti”, Anamaria Beligan a prezentat şi un film-eseu despre Spitalul de Psihiatrie Gătaia (Timiş). Filmul, intitulat “Latitudine nordică… longitudine estică”, a fost realizat în anul II de facultate şi a stârnit furia rectorului IATC, care l-a confiscat. Anamaria, care a semnat scenariul, şi regia, şi Valeriu Câmpan, autor al imaginii, au reuşit să facă, în secret, o copie, şi, astfel, filmul a putut fi vizionat, pe ascuns, de multe cercuri de studenţi şi oamenii de cultură, fiind primit cu surprindere şi entuziasm.

Radu Beligan a intrat în Cartea Recordurilor

Radu Beligan, care va împlini, sâmbătă, 95 de ani, va primi titlul de cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena de teatru din partea Cărţii Recordurilor Guinness, duminică, la Teatrul Naţional Bucureşti.