monitorulcj.ro Menu

OPINIE: Blestemul alegerilor în R. Moldova

Nu cred să fie mai mare pedeapsă și mai greu blestem pentru cineva decât să fie pus să aleagă atunci când este confuz, nepregătit și incapabil să exercite funcțiunea opțiunii și a libertății.

Care este preţul războiului din Ucraina

Peste 220 de militari ruși au fost uciși în agresiunea asupra Ucrainei, se arată în raportul opozantului Boris Nemțov, asasinat în februarie la Moscova.

Armistiţiul de la Minsk a rămas literă moartă

Conform acordului semnat la Minsk, retragerea armamentului greu trebuia să înceapă cel târziu a doua zi după implementarea acordului de încetare a focului şi trebuia să se încheie în 14 zile.

Marşul Demnităţii la Kiev

Mii de oameni, inclusiv lideri străini, au marcat un an de la înlăturarea fostului preşedinte ucrainean Ianukovici.

Se clădeşte Noua Uniune Sovietică?

Vladimir Putin a declarat că destrămarea Uniunii Sovietice a fost „cea mai mare catastrofă geopolitică din secolul trecut”. În urma ultimelor evenimente din Ucraina fostul preşedinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili, a spus că Putin vrea să restabilească Uniunea Sovietică.

Război și Pace în Ucraina: se va materializa armistițiul de la Minsk?

După 17 ore de negocieri epuizante, liderii întruniți în cadrul negocierilor de la Minsk pentru ameliorarea crizei din Ucraina au ajuns la un acord politic. Acesta prevede o serie de puncte, printre care încetarea focului și retragerea armamentului greu de pe linia frontului.

Parlamentul ucrainean declară Rusia „stat agresor”

Parlamentul de la Kiev a adoptat marți un proiect de lege prin care Rusia este declarată stat agresor, iar autoproclamatele republici Donețk și Lugansk sunt calificate drept organizații teroriste.