monitorulcj.ro Menu

Cele mai bune scurtmetraje ale ultimului an se văd la Cluj

O selecție cu cele mai bune scurtmetraje ale ultimului an va fi prezentată, începând de sâmbătă, 22 septembrie, la cinema Victoria din Cluj-Napoca. Nuits en Or, programul inițiat de Académie des César, ajunge pentru prima oară în România.

Ce recorduri a bătut TIFF 2016 la ediţie aniversară

Ediția aniversară a celui mai mare festival de film din România s-a încheiat spectaculos pe 5 iunie, marcând un nou record în istoria sa de 15 ani: cele 248 filme din 64 de țări au adus peste 79.000 de plătitori de bilete în sălile de cinema, cu 9% mai mult față de anul trecut.

Record de spectatori la TIFF 2015! - GALERIE FOTO

Ediția cu numărul 14 a marcat un record în istoria celui mai mare festival de film din România: cele 223 filme din 60 de țări selecționate la această ediție au avut parte de circa 400 de proiecții și au adus un număr record de peste 73.000 de plătitori de bilete în sălile de cinema - o creștere importantă, cu peste 10.000, față de anul trecut, anunţă organizatorii.

Filme vizionate din piscină şi invitaţi de marcă la TIFF 2015

Cel mai mare festival de film din România începe peste 10 zile la Cluj-Napoca. Între 29 mai și 7 iunie, Festivalul Internaţional de Film Transilvania va aduce cele mai bune filme recente, concerte cu trupele momentului, expoziții, masterclass-uri, dezbateri și petreceri. 222 de producții din peste 50 de țări vor rula pe ecrane și circa 850 de invitați români și străini vor ajunge la Cluj în timpul evenimentului.

Director festival Comedy Cluj: Ar fi interesant un studiu sociologic despre efectele comediei asupra clujenilor

Horaţiu Dan, directorul festivalului Comedy Cluj, care debutează vineri la Cluj-Napoca, este de părere că un studiu sociologic despre efectele comediei asupra clujenilor ar fi benefic să se realizeze în viitorul apropiat. El a mai spus că, deşi bugetul festivalului s-a diminuat, anul acesta clujenii vor avea ocazia să vadă timp de 10 zile, 192 de filme din 38 de ţări şi proiecţii în premieră.