monitorulcj.ro Menu

Proiecții SPECIALE, filme de arhivă la TIFF 2020! Filme NOI vin în PREMIERĂ în România

La ediția cu numărul 19 a Festivalului Internațional de Film Transilvania (31 iulie – 9 august), filme noi vin în premieră în România, în câteva dintre secțiunile tradiționale, precum Ziua HBO, Zilele Maghiare, iar altele vechi, restaurate, vor fi readuse pe marele ecran în proiecții speciale. Programul proiecțiilor este deja disponibil, iar biletele pot fi achiziționate de pe tiff.eventbook.ro și, în curând, de pe TIFF Official App.

“Touch me not” - ultimele proiecții la Cluj

La granița dintre ficțiune, documentar și artă vizuală, “Nu mă atinge-mă” (Touch me not) este primul lungmetraj al regizoarei Adina Pintilie și dublul câștigător al Ursului de Aur și al Premiului pentru debut la Festivalul de la Berlin.

Film surpriză la TIFF. De la Cannes, la Cluj

Marți, 29 mai, de la ora 18:30, la Cinema Florin Piersic, publicul TIFF va putea urmări pentru prima dată în România "Omul care l-a ucis pe Don Quijote / The Man Who Killed Don Quixote" (r: Terry Gilliam) primul film surpriză al acestei ediții.

Thomas Ciulei: Ce se întâmplă acum în România este o mizerie, CNC desfiinţează producătorii

Regizorul şi producătorul Thomas Ciulei cere Ministerului Culturii să pună la punct un plan de restaurare a filmelor de patrimoniu şi să facă demersuri pentru ca Televiziunea Română să-şi achite obligaţiile financiare faţă de producătorii de film. Totodată, el este de părere că Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) este un organism care desfiinţează producătorii şi că “dacă nu dăm şansa tinerilor producători să debuteze, tăiem şansa unei generaţii întregi”.