monitorulcj.ro Menu

Cine poate să asculte telefoanele în România

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului, care a fost adoptată pentru a pune în acord legislaţia cu decizia Curţii Constituţionale privind interceptările SRI din anchetele procurorilor, extinde dreptul de a intercepta comunicaţiile în România la mai mulţi actori, spre deosebire de situaţia de până acum, când doar SRI-ul avea acest drept, iar procurorii DNA îşi foloseau propriul serviciu tehnic şi infrastructura tehnică a SRI.

Procurorii, mai înalţi cu 20 de cm…prin lege

Un reputat avocat și profesor universitar critică o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii, din decembrie 2015, prin care masa procurorului din sala de judecată trebuie să fie amplasată cu 20 de centimetri mai sus decât masa unde se află avocatul inculpatului.

Care este justificarea procurorilor pentru punerea sub urmărire penală a lui Victor Ponta

16 înscrisuri falsificate de Victor Ponta au fost tehnoredactate prin metoda „COPY PASTE” după modelul înscrisurilor privind activitatea juridică desfășurată de mai mulți avocați din cadrul SCA „Șova si Asociații”, avocați care au declarat că nu au conlucrat niciodată cu acesta. Ponta ar fi beneficiat de un autoturism „împrumutat” de Dan Șova, dar și de onorarii lunare de 2.000 și respectiv 3.000 de lei/lună.