monitorulcj.ro Menu

Unde nu-s chioşcuri, vai de ziare!

Clujenii citesc presa, vor ştiri şi reportaje "pe hârtie", dar numărul chioşcurilor este în continuă scădere. Manageri proşti sau doar rău intenționați au falimentat încet, dar sigur, rețelele de difuzare de presă. Şi, totuşi, clujenii citesc ziare...

OPINIE: Nu există oraș civilizat fără presă liberă

Nu poate exista un oraș civilizat fără presă locală liberă, nu poate exista urbe prosperă deservită de un jurnalism sărac și umil, nu poate exista „smart city” fără „smart media”, indiferent de standardele după care se fac măsurătorile sau aprecierile.

Mesajul lui Armin van Buuren pentru cei care se pierd pe reţele de socializare: „Există pericole”

Armin van Buuren a mixat al treilea an consecutiv la Untold și reprezintă principalul nume de pe afiș pentru festivalul de la Cluj. Înainte de a urca pe scenă, toate punctele de acces în Cluj Arena au fost închise, pentru că fusese atinsă capacitatea maximă. În total, peste 90.000 de oameni au intrat în perimetrul evenimentului în a treia zi, din estimările organizatorilor.

OPINIE. Acea presă care trebuie schimbată, acei oameni care pot/trebuie s-o facă

Căci ce rol mai important au jurnaliștii decât a separa lumea reală de cea aparentă (intențională, interesată, oportunistă). Cum ar fi de conceput o democrație liberală fără o presă liberă, ca reper fundamental pentru cetățenii chemați să se implice și să aleagă. Ce prieten mai bun decât adevărul ar trebui să aibă jurnalistul?!