monitorulcj.ro Menu

Mitropolitul Andrei Andreicuț despre SCANDALURILE SEXUALE DIN BISERICĂ: ”Ştim că sunt şi preoţi care calcă pe de lături (...), dar prin asta nu înseamnă că Biserica este mai puţin sfântă"

Derapajele preoţilor ”care calcă pe de lături” nu înseamnă că Biserica este mai puţin sfântă, spune mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ. ”Biserica rămâne coloana vertebrală a neamului acestuia, pe care unii vor să o dărâme”, adaugă ierarhul,

Sute de preoți și credincioși s-au rugat pentru roadele pământului în timpul Procesiunii de Rusalii din centrul Clujului – GALERIE FOTO

Pentru al șaselea an consecutiv, duminică după masă a avut loc Procesiunea de Rusalii, organizată în centrul municipiului. Evenimentul ține vie o veche tradiție din Ardeal care are în centru rugăciunea pentru roadele pământului și pentru mediul înconjurător. Sute de credincioși și preoți s-au unit în rugăciune.

Ministerul Finanţelor anunţă că vor creşte salariile preoţilor în 2016

Contribuţia statului la salarizarea personalului clerical va creşte anul viitor la 315,1 milioane lei, de la 278,3 milioane lei in 2015, iar cea pentru sprijinirea aşezămintelor religioase româneşti din afara graniţelor va urca de la 12,8 milioane lei anul acesta la 13 milioane lei, potrivit MFP.